Ny regionsdirektør i Cowi på jagt efter ingeniører i Syddanmark

Den 1. december 2022 tiltræder Ane Leth som ny regionsdirektør for Cowi i Syddanmark. Hun har store vækstambitioner for kontorerne i Vejle og Esbjerg, der på kort sigt skal tiltrække 100 nye ingeniører til arbejdet med at understøtte den grønne omstilling i området.

Bortset fra en en afstikker til en stilling på Aarhus Universitet har ingeniør Ane Leth været ansat i Cowi siden 2008.

Hun har blandt andet arbejdet som projektleder og senest sektionsleder, men nu forfremmes hun til regionsdirektør for Cowi i Syddanmark. Her har virksomheden kontorer i Vejle og Esbjerg.

Ane Leth får base i Vejle, men bliver synlig for kunderne i hele regionen, skriver rådgivervirksomheden i en pressemeddelelse.

– Mit job er todelt. Jeg skal samle vores p.t. godt 200 medarbejdere i Syddanmark om en fælles vækstvision og sammen med den øvrige ledelse sikre, at vi bevæger os i samme retning. Men det er samtidig en stærkt kundeorienteret stilling, og det bliver min opgave at tegne Cowi udadtil i regionen, udtaler Ane Leth.

Cowi har gennem de senere år haft vækst i Syddanmark. Med fokus på opgaver, som understøtter en bæredygtig samfundsudvikling bliver det Ane Leths opgave at accelerere væksten.

– Der foregår omfattende udviklingsaktiviteter i området. Den udvikling er vi en vigtig del af i dag, og det skal vi i endnu højere grad være fremover. Vi arbejder blandt andet med store projekter relateret til energiforsyningsystemer, Power-to-X, datacentre, byggeri og infrastruktur. Specifikt i forhold til Esbjerg så er byen allerede en metropol for grøn omstilling, og Esbjerg Havn er ekstrem vigtig for Danmarks fortsatte udvikling og sikkerhed. Med andre ord: Vi skal være med overalt, hvor vi kan gøre en forskel, udtaler Ane Leth.

Derfor bliver det ifølge den nye regionsdirektør også en vigtig opgave at sikre, at virksomheden tiltrækker flere medarbejdere.

– Der er stor konkurrence om ingeniørerne, men vi står heldigvis stærkt blandt både nyuddannede og erfarne specialister. Det har vi netop fået bekræftet via en undersøgelse fra Universum, der for andet år i træk udpeger Cowi som den foretrukne arbejdsplads i Danmark inden for vores branche. Min forventning er, at vi kommer til at øge vores arbejdsstyrke i Syddanmark med omkring 100 nye ingeniører i de kommende to-tre år – og den udvikling glæder jeg mig enormt til at være en del af, slutter Ane Leth.