Nyt kulturhus i Nordhavn skal drives af unge

I løbet af 2024 flytter 30 unge på 18-25 år ind i Nordhus i Århusgadekvarteret i Nordhavn for at skabe kultur og oplevelser i ejendommen.

Byggeriet af Nordhus i Århusgadekvarteret i Nordhavn er i fuld gang, og der er for nylig blevet afholdt rejsegilde en seks etager høje bygning.

Huset skal fungere som Nordhavns nye kultursted. Det kommer til at have 400 kvadratmeter stueetage, der kan anvendes som spisehus og lounge eller kontor.

Derudover er der 150 kvadratmeter på mezzaninen og 150 kvadratmeter kælder, der kan anvendes til kreative værksteder og podcaststudie. Huset rummer desuden boliger til unge kulturskabere fordelt på tre etager.

– Nordhus støtter unge mennesker i at slippe skabertrangen fri i fællesskabet med henblik på at styrke deres selvværd og øge deres iværksætterlyst samtidig med at de skaber gode kulturoplevelser for naboer og for gæster fra nær og fjern, udtaler Felicia Nørgaard, der er stifter af Nordhus, i en pressemeddelelse fra By & Havn.

De unge mennesker bor i Nordhus i 12 måneder. På den måde har Nordhus fundet inspiration i en hybrid mellem højskole og kollegiebolig.

– Nordhavn har snart været på landkortet i 10 år. Den lokale ånd og nye initiativer bliver ved med at udvikle sig, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Nordhus bliver endnu et godt bidrag til mangfoldigheden og til livet og stemningen i Århusgadekvarteret, udtaler Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn.

Hvornår Nordhavns nye beboere flytter ind i 2024, er endnu uvist, men inden længe åbner Nordhus for ansøgningerne til det første hold af kulturskabere, skriver By & Havn.

Nordhus er tegnet af Entasis. Læs mere om Nordhus på projektets hjemmeside.