Nyt plejehjem i Folehavekvarteret på tegnebrættet

Kirsebærhaven Plejehjem i Folehavekvarteret i Valby lukkede i 2019. Nu skal bygningerne rives ned for at gøre plads til et nyt og større plejehjem.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Københavns Kommune vil erstatte bygningen, der frem til 2019 husede Kirsebærhaven Plejehjem i Folehavekvarteret i Valby, med et et nyt tidssvarende plejehjem.

Det gamle plejehjem var 5.550 kvadratmeter stort og havde 78 plejeboliger, men det skal altså rives ned for at gøre plads til det nye plejehjem, som skal være godt 7.500 kvadratmeter stort og have 85 almene plejeboliger.

De meste af bebyggelsen i Folehavekvarteret, der er tegnet af arkitekterne Jens Houmøller Klemmensen og Svend Fournais, er udpeget som bevaringsværdig.

Bygningen, der husede Kirsebærhavens Plejehjem, skiller sig dog ud både i forhold til bygningsformen og materialerne i røde sten. Den blev opført i 1984, og ifølge Københavns Kommune er den uden arkitektonisk bevaringsværdi.

Det nye plejehjem skal efter planen opføres i tre etager og med gule tegl og enkelte elementer i træ.

Tidligere var det planen, at den eksisterende bygning skulle udvides, men på baggrund af en efterfølgende bygningsanalyse har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen vurderet, at det vil være en bedre løsning at rive det eksisterede plejehjem ned og opføre et nyt.

Den nye bebyggelse kræver både en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, idet bebyggelsesprocenten skal hæves fra 60 procent til 90 procent, ligesom bygningshøjden hæves fra 14 meter til 16 meter.