AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

For godt et år siden blev kravene til vinduer og døre skærpet markant som følge af en opdatering af bygningsreglementet. Det har ifølge vinduesproducenten Outline Vinduer givet anledning til rigtig mange spørgsmål ikke alene fra de danske boligejere, men også fra håndværkere og medarbejdere i landets trælaster og byggemarkeder. Derfor har vinduesproducenten nu udviklet et helt nyt værktøj med det formål at gøre det enkelt for både private og professionelle at vælge den rigtige løsning.

– Som følge af det nye bygningsreglement skal blandt andet vinduer opfylde energikrav med en eref-værdi på 0 kWh/m² per år. Samtidig skal døre med glas samt skyde- og foldedøre opfylde en u-værdi på 1,0 W/m²Km, mens døre uden glas skal opfylde en u-værdi på 0,8. Helt anderledes ser det dog ud for fritidshuse, udhuse samt fredede bygninger, der ikke er omfattet af bygningsreglementet – her må man fortsat gerne anvende vinduer med en lavere u-værdi svarende til det tidligere energimærke B, forklarer salgschef i Outline Vinduer, Claus Petersen Koch,

– Med andre ord er det med opdateringen af bygningsreglementet blevet væsentligt mere komplekst at vælge de rigtige løsninger til boligen, og det har vi kunnet mærke i de henvendelser, vi har fået. Både private og professionelle har det seneste år i højere grad haft brug for at sparre med os, så de er sikre på at vælge den rigtige løsning til huset. Det er nemlig bygherrens eget ansvar at overholde reglerne.

For at hjælpe danskerne med den udfordring har vinduesproducenten derfor netop lanceret en ny, digital vinduesguide, som giver et nemt overblik over, hvilke vinduer der i dag lever op til kravene til den pågældende bolig.

Guider om vinduesvalg ud fra adressen

Nyt værktøj skal gøre det lettere at vælge nye energirigtige vinduer til boligen. Foto: Outline Vinduer.
Nyt værktøj skal gøre det lettere at vælge nye energirigtige vinduer til boligen. Foto: Outline Vinduer.

Helt konkret kan man via det digitale værktøj taste sin adresse på enten boligen eller sommerhuset og efterfølgende få en udførlig guide til, hvad der nøjagtigt passer til huset på den pågældende adresse. Det gælder ikke kun i forhold til gældende lovkrav, men også i forhold til for eksempel støjniveau, ventilation og designmæssige detaljer.

– Vinduesguiden hjælper os godt på vej med vinduesvalget, som er en svær størrelse – især efter at de nye regler er trådt i kraft. Eksempelvis kan det være svært for mange trælastsælgere at vurdere, om det er nødvendigt med vinduer, der gør noget i forhold til lyd- og støjniveauet i området, og her bliver vi guidet frem til den rigtige løsning med det digitale værktøj – både i forhold til gældende regler og i forhold til støj, æstetik, ventilation og andet, der spiller en væsentlig rolle, når man investerer i nye vinduer. På den måde kan vi meget nemmere vejlede vores kunder til det rette vinduesvalg, fortæller Lena Olsgaard, der er sælger hos XL-Byg CF Køge.

Og netop at gøre arbejdet lettere for landets trælaster og byggemarkeder har også været et stort fokus for vinduesproducenten i udviklingen af værktøjet. Virksomheden har nemlig især det seneste års tid udviklet flere forskellige tiltag, herunder nyt undervisningsmateriale, der skal gøre det hurtigere og nemmere for fagfolk at opnå faglig viden om vinduer og døre.

Er du nysgerrig på, hvilke vinduer der passer bedst til dit hus? Så kan du tilgå Vinduesguiden på www.outline.dk/vinduesguiden.