AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der meldes om mangel på hotelkapacitet i Odense, men Hotel Odense på Odense Congress Center er i fuld gang med at gøre sit til at øge kapaciteten.

Om få uger kan hotellet indvie små 200 nye værelser og en restaurant i en helt ny fløj. Med den nye fløj får hotellet 304 værelser, og bliver dermed Odenses største hotel.

Samtidig kan det i dag i en pressemeddelelse annonceres officielt, at hotellet fremover vil bære navnet Best Western Plus Hotel Odense.

Udvidelsen af Hotel Odense er en central del af planerne for at kunne trække større konferencer og andre events til Odense Congress Center. Med de ekstra værelser følger dog samtidig en udfordring i weekender og sommermåneder, hvor forretningsrejsende gerne skal suppleres af turister fra både Danmark og udlandet.

– At fylde flere end 300 værelser, på tidspunkter i året med begrænset aktivitet fra erhvervsrejsende, er en kæmpe udfordring. Vi begyndte derfor allerede meget tidligt i byggeprocessen at søge efter en kædepartner, der kunne hjælpe os med at få en endnu større del af det store fynske turistmarked, udtaler Lone Palm er hotelchef på Hotel Odense.

– Vores dialog med BWH Hotels overbeviste os ret hurtigt om, at de forstod vores vision for Hotel Odense, og samtidig havde musklerne til at bringe os ud over rampen i både Danmark og udlandet. BWH Hotels tilgang til deres medlemmer er, at vi fortsat kan drive hotellet præcis, som vi ønsker, og derfor var det et oplagt samarbejde for os, fortæller Lone Palm.

Begejstringen over aftalen er også til at mærke hos BWH Hotels der, med tilføjelsen af Hotel Odense, kan tilbyde sine medlemmer overnatning centralt i Danmark.

– Med det nye samarbejde får vi nu forbundet Sjælland og Jylland med Fyn, og det store antal værelser giver os desuden helt nye muligheder inden for møder, konferencer og kongresser centralt i Danmark, udtaler Johan Michelson, administrerende direktør hos BWH Hotels.

Store møder og konferencer til Fyn

Også på Odense Congress Center har man store forventninger til effekten af 195 ekstra hotelværelser på Fyn, forklarer Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, der ejer Hotel Odense.

– Vi ser en klar værdi i at understøtte Odenses status som kongresby: byen har udviklet sig kolossalt de senere år, og oplever lige nu en eksplosion i hotelkapaciteten. Med vores ekstra værelser, plus de øvrige hotelbyggerier der er på vej, er Odense nu en stærk konkurrent til både København og Aalborg på kongresområdet – bare med endnu bedre geografi.

Hotel Odense har for år tilbage været en del af BWH Hotels, der dengang hed Best Western Hotels.