AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

NREP sælger en boligportefølje på cirka 110.000 kvadratmeter til Orange Capital Partners (OCP). Ejendommene var ejet af NREP’s Nordic Strategies Fund II (NSF II), som blev etableret i 2016. Det skriver NREP i en pressemeddelelse.

Porteføljen består af 1.220 lejelejligheder fordelt på syv ejendomme i København og Aarhus.

Ejendommene er enten nybyggede eller vil stå færdige i år. Det drejer sig om Teglgårdshusene, Greensquare Garden, Nordhuset, Ørestad Have, Ressourcerækkerne, Risskov Brynet og Lisbjerg – Made in Aarhus. Cirka 95 procent af porteføljen udviklet af NREP og partnere.

Dette er det seneste i en række opkøb af boligejendomme i Norden foretaget af OCP. Investoren og kapitalforvalteren med base i Amsterdam og kontorer i Dublin, Helsinki og København har købt adskillige ejendomme i Danmark gennem de sidste par år.

Umiddelbart efter lanceringen af ​​NSF II i 2016 blev udviklingen af ejendommene påbegyndt som en del af NREP’s strategi om at investere i og udvikle indkomstgenererende aktiver, der understøttes af den demografiske udvikling.

De syv ejendomme forventes alle at opnå DGNB-certificering. I 2020 blev det 30.000 kvadratmeter store Greensquare Garden tildelt DGNB Guld som det største danske boligbyggeri. Derudover er der eksempelvis brugt genbrugsmaterialer i ​​Ressourcerækkerne.

– Dette er en betydelig transaktion for NREP. Den illustrer vores evne til at opbygge institutionelle kvalitetsporteføljer med global appel – både hurtigt og i stor skala. Vi viser samtidig mangfoldigheden i ​​vores investeringsstrategi, i dette tilfælde med en succesfuld exit efter seks år, i modsætning til andre tilfælde hvor vi fastholder en langsigtet ejer- og driftstilgang. Boligejendomme, særligt med højkvalitets- og velbeliggende lejelejligheder, som det er tilfældet i denne portefølje, har bevist deres robusthed og fremstår særligt attraktive for investorer, der ønsker at øge deres eksponering i Norden, siger Jakob Flymer, investeringsdirektør hos NREP.

OCP blev rådgivet af Bruun & Hjejle, COWI og EY. OCP har endvidere tilknyttet Cobblestone som ejendomsadministrator for de københavnske ejendomme i porteføljen og Taurus for Aarhus-ejendommene. Nykredit har ydet finansiering til transaktionen.

Ifølge Joris Voorhoeve, partner hos OCP, omfatter porteføljen betalbare og bæredygtige boliger, og dermed matcher den kernen ejendomsinvestorens strategi.

– I løbet af de seneste 12 måneder har vi haft et stærkt momentum i Norden, og vi er i Danmark på den lange bane. NREP fortsætter med at sætte nye standarder med sine udviklingsprojekter på tværs af Norden, og vi er glade for at kunne tilføje denne betydelige transaktion til vores danske boligportefølje af høj kvalitet, udtaler Joris Voorhoeve.

OCP har aktuelt aktiver for omkring 37 milliarder kroner under forvaltning, fremgår det af selskabets hjemmeside.