Outrup Vinduer & Døre får bæredygtighedskonsulent

Jeff Just Langagergaard skal som bæredygtighedskonsulent hos Outrup Vinduer & Døre særligt beskæftige sig med vinduesproducentens klimaaftryk.

Outrup Vinduer & Døre i Nykøbing Mors har netop ansat virksomhedens første bæredygtighedskonsulent. Jeff Just Langagergaard skal i den nyoprettede stilling beskæftige sig med både miljømæssig, social og ledelsesmæssig bæredygtighed med udgangspunkt i selve produktionen af døre og vinduer som første skridt. Det skriver vindues- og dørproducenten i en pressemeddelelse.

– Vi arbejder løbende med at optimere vores produktion, men indtil nu har det ikke været i en koordineret og systematisk indsats. Det kommer vi til at gøre nu, hvor vi blandt andet starter med at få en komplet kortlægning af, hvilke ressourcer vi rent faktisk bruger i produktionen, som vi kan bruge som afsæt for, hvor vi så kan gøre det endnu bedre, udtaler Henrik Nyby, administrerende direktør i Outrup Vinduer & Døre.

– Vi har allerede miljøvaredeklarationer på vores produkter, men i løbet af de kommende tre år vil vi gerne have forbedret vores processer og ressourceforbrug så meget, at produkterne har et endnu lavere klimaaftryk. Det bliver hovedopgaven for vores nye bæredygtighedskonsulent.

Jeff Just Langagergaard har tidligere beskæftiget sig indgående med bæredygtighed, blandt andet som selvstændig inden for tekstilbranchen. Han har en bachelor i erhvervsøkonomi (HA) fra Aalborg Universitet og er cand.merc. i strategi, organisation og ledelse fra Aarhus Universitet, hvor han skrev speciale om konsensus mellem rentabilitet og bæredygtighed.

– Bæredygtighed er en nødvendighed for at drive virksomhed i dag og er i høj grad blevet en konkurrencefaktor, hvor kundernes krav til fornuftig brug af ressourcer kun bliver større, siger Jeff Just Langagergaard.

Noget af det første, som Jeff Just Langagergaard skal beskæftige sig med, er blandt andet vinduesproducentens affaldssortering, og hvordan det bedst håndteres i produktionen – herunder også hvordan man bedst muligt tilrettelægger et samarbejde med andre virksomheder omkring genanvendelse af materialer.