Plan for 115 boliger på Nørre Boulevard er vedtaget

Projektet har været ramt af et § 14-forbud, men nu er lokalplanen godkendt, så der kan bygges 115 nye boliger på Nørre Boulevard i Aarhus.

Aarhus Kommune meddelte i marts 2022 et § 14-forbud for at forhindre Boligkontoret Århus i at sætte gang i byggeriet af et projekt med 115 ungdoms- og familieboliger over for Vennelystparken og syd for det tidligere kommunehospital.

Lokalplanen for projektet på hjørnet af Nørrebrogade og Nørre Boulevard var ellers på plads, men det skitserede projekt levede ikke op til intentionerne i lokalplanen, som det beskrives i et notat fra Teknik og Miljø.

Nu har politikerne i byrådet så vedtaget en ny lokalplan, som ifølge notatet “fjerner en stor del af den fleksibilitet og usikkerhed”, der var i den forrige lokalplan, “så byggemulighederne bliver projektnære, og det arkitektoniske udtryk fra visualiseringerne bliver sikret”.

Den nye lokalplan “ændrer hverken direkte eller væsentligt på, hvor mange bruttoetagemeter der må bygges, men den fjerner uhensigtsmæssig fleksibilitet”, lyder det videre i notatet. Det samlede omfang er tidligere angivet til knap 5.850 kvadratmeter.

Boligkontoret Århus bygger 115 ungdoms- og familieboliger på Nørre Boulevard 5.
Boligkontoret Århus bygger 115 ungdoms- og familieboliger på Nørre Boulevard 5.

Over for Århus Stiftstidende slog direktør for Boligkontoret Århus, René Skau Björnsson, i december 2023 fast, at den almene boligorganisation er klar til at gå i gang med byggeriet, så snart, der er givet grønt lys.

– Hvis lokalplanen bliver vedtaget, vil vi hurtigt gå i gang med at regne og tegne på et nyt projekt. Planen er fortsat at opføre 115 boliger, hvoraf 64-65 bliver ungdomsboliger og de øvrige familieboliger på et-fire værelser og mellem 35 og 115 kvadratmeter, sagde René Skau Björnsson til avisen i december.

Skitserne i den nye lokalplan er udarbejdet af Aart Architects, mens Dansk Boligbyg er totalentreprenør på projektet.

Ifølge Århus Stiftstidende havde Dansk Boligbyggeri allerede igangsat produktionen af betonelementer, før lokalplanen var godkendt. Spørgsmålet om, hvem der skal samle den regning op, kan ende i voldgiftssag, sagde René Skau Björnsson til avisen i december.

Han forventede i øvrigt, at byggeriet ville kunne stå færdig i løbet af 2026/27. Det skal efter planen certificeres til DGNB Platin. Budgettet for projektet lyder på 76 millioner kroner.