Plan for stort boligbyggeri ved Vigerslev Allé Station er klar

Planen for et boligbyggeri på 22.000 kvadratmeter ved Vigerslev Allé Station i Valby er klar til at blive sendt i høring. Projektet vil også rumme butikker.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Arkitema har sat stregerne til et projekt med boliger, plejehjem og butikker tæt i Valby.

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune godkendte i februar 2023 en startredegørelse for projektet, og nu er en lokalplan klar til at blive sendt i høring, hvis altså politikerne vender tommelen op.

Der stilles krav om, at 25 procent af boligerne skal være almene, og projektet rummer både private familie- og ungdomsboliger samt almene boliger i form af et 5.335 kvadratmeter stort plejehjem. Desuden skal bebyggelsen rumme detailhandel og andre former for erhverv.

“For at tilgodese ønsket om støjhensyn til boligerne, placeres plejehjemmet på tværs inde i boligkarreen, hvorved det undgås, at der er ensidige boliger, der placeres mod støjkilderne”, fremgår det af et notat fra kommunen.

Samlet vil bebyggelsen omfatte 22.000 kvadratmeter, som fordeles på fem-seks etager. I stueetagen etableres butikker.

Projektet skal som minimum certificeres til minimum DGNB Sølv.

Rema Etablering står bag projektet, der efter planen skal opføres i et område ved Retortvej og Vigerslev Allé i Kulbanekvarteret i Valby.

Tidligere lå der en lagerbygning opført som øldepot i området, men i forbindelse med anlæg af Ringstedbanen og en omlæggelse af Retortvej, købte selskabet Vigerslev Stationstorv i 2013 ejendommen for 9 millioner kroner.

Selskabet Vigerslev Stationstorv ejes af Jan Kvolbæk Poulsen og den norske milliardær Odd Reitan, der stå bag Rema 1000-kæden.