AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der bliver fortsat bygget masser af boliger i Aalborg, hvor der blandt andet er gang i udviklingen af Stigsborg i Nørresundby og områderne omkring Gigantium i Aalborg Øst.

Desuden bygges er der stribevis af mindre projekter rundt omkring i byen og omegnsbyerne. Eksempelvis står TN Udvikling bag et projekt med 29 boliger i Klarup Søpark, som er solgt til Niam i Klarup og og C.W. Obel Ejendomme står bag 65 nye svanemærkede lejeboliger i Vestbyen.

Efterspørgslen er dog også stigende, og det tager kortere tid at omsætte boligerne, lyder det i en pressemeddelelse fra Propstep Udlejningsmægler.

– Vi startede vores første udlejninger i Aalborg tilbage i foråret, hvor der var langt mellem snapsene, men det har ændret sig ret markant bare på nogle få måneder, både i centrum og oplandet. En stigning på mere end 66 procent i antal fremvisninger fra marts til nu viser, at markedet for lejeboliger i Aalborg på ingen måde er dødt, udtaler Rasmus Brohl, medstifter af Propstep Udlejningsmægler.

Over de sidste fem år er stigningen i beboede lejeboliger i Aalborg på 11,5 procent mod et landsgennemsnit på en 7 procents stigning. Det understreger, at der er kommet gang i lejemarkedet i Aalborg, som for blot få år siden var førende på tomgang blandt de største danske byer, lyder det fra Propstep Udlejningsmægler.

Aalborgs boligmarked er præget af studerende og seniorer og tendensen viser meget tydeligt, at lejere i Aalborg og omegn ikke kun vægter pris, men går mere efter kvalitet i boligerne end før.

Aalborg har tidligere været præget af en ældre boligmasse i centrum som især de studerende aftager, men denne trend bliver nu måske påvirket af yderområder, hvor priserne kan være lavere og kvaliteten højere.

– Det er spændende at kigge ind i dataen på hvilke lejere, der reelt vil og kan aftage de nybyggede boliger i Aalborg. Lejerne er yderst prisbevidste, men der ligger en stor stigning i “kvalitet” og også bæredygtige boliger, hvis man kan vælge. Det er især interessant, at vi nu både afsætter lejeboliger i centrum og at der ligeledes er kommet fart på yderområderne, udtaler Rasmus Brohl.

Ifølge Propstep Udlejningsmægler er volumen af aktive boligsøgende i Aalborg stort set uændret fra 2023, men villigheden til at bo til leje er stigende.