Presseansvarlige hos Estate, Thomas Hovgaard. Foto: PR.
Presseansvarlige hos Estate, Thomas Hovgaard. Foto: PR.

Selvom det er ejerlejlighederne, der er steget mest i løbet af det forgange år med hele 6,9 procent, er det sommerhusene, der afslutter 2023 med de største prisstigninger. Det skriver ejendomsmæglerkæden Estate i en pressemeddelelse.

Fra september 2023 til og med december 2023 steg sommerhuspriserne 2,7 procent, mens villaerne kun steg 0,2 procent og ejerlejlighederne 1 procent. Det viser nye tal fra Boligsiden, som Estate har analyseret.

Ifølge Estate er det ikke overraskende, at prisstigningerne på ejerlejlighederne det seneste år har sprunget statistikken. Det skyldes de nye ejendomsskatter, hvor forventningerne til netop ejerlejlighederne var, at skatterne ville stige efter årsskiftet. Men at priserne stiger på sommerhuse henimod slutningen af året, overrasker Estate positivt.

– Den mest nærliggende forklaring er, at udbuddet af sommerhuse i fjerde kvartal af 2023 faktisk også faldt, og det kan tale for at påvirke priserne, når der er færre boliger at vælge imellem på markedet, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

LÆS OGSÅ: MÆGLER MELDER OM BRANDVARMT MARKED FOR SOMMERHUSUDLEJNINGER

Han mener derimod, at den hype, der blev grundlagt under Covid-19, stadig hersker på sommerhusmarkedet.

– Når det bliver mørkere og koldere, begynder der at indtræffe en vis rastløshed, og da man ikke kan rejse hele tiden, bliver alternativet i stigende grad at erhverve sig et sommerhus, hvor man kan koble af fra hverdagen, siger Thomas Hovgaard.

Samtidig kunne det ifølge Thomas Hovgaard også tyde på, at pengene brænder i danskernes lommer.

– Vi har aldrig haft så store opsparinger som nu, og skal man anbringe sine penge, er det oplagt at placere dem i fast ejendom, som man rent praktisk kan bruge fremfor aktier og papirer, som kan rumme en usikkerhed, hvis man har finanskrisen in mente. Selvom priserne er faldet lidt, siden de toppede under pandemien, har de fastholdt et højt niveau, siger Thomas Hovgaard.