Nrep står bag boligprojektet Ripple Residence på Helsinkigade i Nordhavn i København.
Det seks etager høje træbyggeri opføres med en målsætning om at reducere CO2-udledningen til 5 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter årligt, hvilket ligger markant under de skærpede klimakrav for etageboliger, der træder i kraft per 1. juli 2025. Her ligger kravet på på 7,5 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter årligt.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Velfac, som leverer vinduer til nybyggeriet.
– Vi har søgt efter produkter, der kunne levere nogle endnu bedre værdier end de generiske. I et projekt, hvor hvert et element er nøje overvejet, er det afgørende at samarbejde med leverandører, der kan bidrage til at opfylde kravene, siger Flemming Blom Kjærgaard, sektionschef og ingeniør hos 5E Byg, der er totalentreprenør på projektet, der er tegnet af Henning Larsen Architects.
I projektet anvendes Velfac 200 vinduer, hvor glasskiverne i opbygningen kan udskiftes helt eller delvist med CO2-reduceret glas.
– De giver os både frihed og præcision i arbejdet. For eksempel har vi haft flere forskellige EPD’er i spil og fleksibilitet til at vælge, hvor mange lag glas vi ville skifte – nogle steder har vi skiftet ét lag, andre steder to eller tre. Det er vigtigt, hvis vi i praksis skal opnå et af landets laveste klimaaftryk, udtaler Flemming Blom Kjærgaard.
Udover at optimere bygningens samlede klimapåvirkning, sikrer vinduerne også opfyldelse af krav inden for blandt andet lyddæmpning og indeklima.
For Velfac er det afgørende at være med tidligt i processen. Det fortæller Jakob Petersen, som er National Key Account Manager hos Velfac.
– Når det drejer sig om et komplekst projekt som dette med høje krav, er det afgørende at komme ind i processen tidligt, siger han.
– Det giver os mulighed for endnu bedre at optimere både valg af materialer og den nødvendige dokumentation for at opnå et meget lavt CO2-aftryk, afslutter han.
Ripple Residence kommer til at rumme 113 ejerlejligheder samt to erhvervslokaler. Boligerne bliver mellem 52 og 209 kvadratmeter store, og de første beboere forventes at flytte ind i 2026.
Projektet er allerede på vej mod en DGNB Guld-certificering med en forventning om at opnå DGNB Planet-certificering.