Projekt med møblerede lejligheder i Nordhavn får DGNB Guld

Entreprenørvirksomhed har gennem flere år arbejdet med DGNB-certificeringer og har nu opnået den første af slagsen med et projekt på Nordhavn.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

BGB har i totalentreprise opført et 14.000 kvadratmeter stort projekt på Stubkaj i Københavns Nordhavn. Projektet er tegnet af Werk med OJ Rådgivende Ingeniører og opført for Ejendomsselskabet Stubkaj ved Jan Tøpholm.

Det er blevet certificeret til DGNB Guld, oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

Det er BGB’s første projekt, der certificeres med DGNB. Men næppe det sidste. Jeppe Mulvad Jeppesen, projektchef og partner i BGB, oplyser, at entreprenørvirksomheden gennem en årrække har været i en proces, hvor der er blevet arbejdet med DGNB-certificering på flere totalentrepriseprojekter.

– Derfor er det en stor glæde, at vi nu er i mål med den første af forhåbentligt mange certificeringer, for det er sådan, vi kommer til at arbejde med alle vores byggerier i fremtiden, udtaler Jeppe Mulvad Jeppesen.

Stubkaj rummer 112 lejligheder, der udlejes møbleret af Stay Nordhavn.

– Vi har med Stubkaj høstet værdifulde erfaringer til brug i vores fremtidige arbejde med bæredygtigt byggeri, hvor alle, både totalentreprenør, bygherre, rådgiver, underentreprenører og leverandører skal involveres. Det er jo fælles for alle aktørerne i det her, at vi er i en proces, hvor kravene til DGNB-certficeringen skal implementeres både i vores kontrakter og i vores hverdag med byggeri, siger Jeppe Mulvad Jeppesen.

– Vi er stolte af, at Stubkaj nu er i drift som en bygning, der rummer en høj grad af bæredygtighed. Vi arbejder videre med bæredygtighed i byggeriet, og har for nyligt opnået præcertificering til DGNB Platin af et andet af vores projekter, ombygningen af Hellebæk Klædefabrik i Nordsjælland til boliger. Hellebæk Klædefabrik er det første projekt af sin slags i Danmark, der har udsigt til at opnå DGNB Platin, uddyber han.

I Hillerød har BGB netop taget hul på en modernisering og udvidelse af ATP’s domicil, som er arbejdsplads for mere end 1.300 medarbejdere. Her arbejder entreprenørvirksomheden også frem mod en certificering til DGNB Guld.