CapMan og Nordstern bygger over 200 nye boliger i projektet Augusthave i Katrinebjerg ved Aarhus Universitet. EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus står for udlejningen af boligerne. Visualisering: Aart Architects.
CapMan og Nordstern står bag over 200 nye boliger i projektet Augustshave i Katrinebjerg ved Aarhus Universitet. EDC Projekt Poul Erik Bech Aarhus står for udlejningen af boligerne. Visualisering: Aart Architects.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Blot tre måneder efter afleveringen af sidste etape kunne EDC Projekt Poul Erik Bech melde alt udlejet i Augustshave, der rummer 209 lejeboliger i en bebyggelse ganske tæt på det ikoniske bogtårn ved Aarhus Universitet.

Det oplyser projektmæglerne i en pressemeddelelse.

Ifølge EDC Projekt Poul Erik Bech stod det ellers ikke skrevet i granit, at udlejningen ville forløbe så gnidningsfrit.

Der har været meget snak om, at tomme boliger var et problem i Aarhus efter et par år med fuldt tryk på byggeriet.

– Augustshave har en utrolig god lokation, tæt på Aarhus C og endnu tættere på Aarhus Universitet. Dermed henvender lejeboligerne sig både til studerende, men også folk, der leder efter en kvalitetsbolig i et attraktivt område i Aarhus med gåafstand til alt det, der er behov for i hverdagen. Samtidig er der nem adgang til både erhvervsområdet i Skejby og store indfaldsveje til og fra byen, udtaler Alex Jacobsson, Asset Manager hos CapMan, der i samarbejde med Nordstern står bag projektet, der er tegnet af Aart Architects.

Ifølge EDC Projekt Poul Erik Bech forløb udlejningen i begyndelsen ganske roligt, men i 2024 er det gået over al forventning. I år har EDC Poul Erik Bech således udlejet mere end 10 boliger om ugen, frem til man kunne melde fuldt udlejet.

– Vi havde et håb og en tro på, at vi kunne få udlejet alle boligerne inden den 1. august 2024, men allerede per 1. juni 2024 kan vi melde fuldt udlejet, så det er selvfølgelig meget tilfredsstillende. Særligt når man tager in mente, at der har været en del snak om et højt tomgangsniveau på lejelejligheder i Aarhus, udtaler Alex Jacobsson.

CapMan har da også besluttet, at EDC Projekt Poul Erik Bech skal stå for genudlejningerne fremadrettet.

– Selvom medierne har travlt med at fortælle om, at der står mange tomme boliger i Aarhus, så er virkeligheden en anden. Boligmarkedet i Aarhus er bestemt ikke stagneret, og det er Augustshave et glimrende eksempel på. Det viser bare, at hvor der er vilje, er der vej. En gang i mellem handler det om at tænke lidt anderledes, og det er lykkedes rigtig godt med Augustshave. Her er der lejligheder i forskellige størrelser, og så er beliggenheden selvfølgelig ideelt til sådanne lejligheder, udtaler Tonny Broberg, projekt hos EDC Projekt Poul Erik Bech.

EDC Projekt Poul Erik Bech har tidligere bistået CapMan med at udlejningen af et par andre store byggeprojekter, blandt andet Trianglen i Aarhus med 198 boliger og KobberEngen i Brøndby med 543 boliger.