Q-Construction går konkurs

Q-Construction går konkurs, hvilket ifølge kurator skyldes manglende betalinger fra bygherrer. Konkursbegæringen blev indgivet af virksomheden selv.

Ifølge Licitationen – Byggeriets Dagblad er Q-Construction gået konkurs. Kurator Søren Christensen Volder, der er partner hos Bech-Bruun, fortæller til avisen, at virksomheden selv indgav indgav konkursbegæring tirsdag den 3. maj.

– Virksomheden har været ramt af uventede tilbagehold. Der er bygherrer, som ikke har betalt deres faktura, dermed har Q-Construction manglet likvide midler til at betale deres underentreprenører og underleverandører, siger Søren Christensen Volder til Licitationen.

I april 2022 trådte selskabet K.L.H. Aps ved Knud Laursen og 1927 Estate via H Risskov Holding ApS ind i Q-Construction om nye partnere i virksomheden.

Og i marts overdrog stifter og partner Morten Rankenberg overdrager stafetten som administrerende direktør til Lasse Kåre Olsen, der blev hentet fra en stilling som områdedirektør i NCC med ansvaret for det NCC-ejede firma Jakobsen & Blindkilde.

I det seneste regnskab fra 2021 for regnskabsåret 2020 valgte Q-Construction ikke at oplyse om selskabets omsætning.

Q-Construction havde i 2020 en bruttofortjeneste på 37 millioner kroner, og virksomheden realiserede et resultat før skat på godt 9 millioner kroner. Det gav en afkastningsgrad på 7,8 procent og en soliditetsgrad på 26,3 procent. I 2020 udvidede Q-Construction desuden ejerkredsen, idet KPC købte 20 procent af selskabet.