Aart Architects er med Rambøll som underrådgiver udpeget som totalrådgiver i forbindelse med renoveringen af Vårkjærparken ved Alboa. Foto: PR.
Aart Architects er med Rambøll som underrådgiver udpeget som totalrådgiver i forbindelse med renoveringen af Vårkjærparken ved Alboa. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Vårkjærparken består af seks boligblokke med 184 almene lejligheder mellem Jyllands-Postens tidligere hovedsæde og Viby Idrætsanlæg i Aarhus.

Det bliver arkitektvirksomheden Aart, der, som totalrådgiver på projektet, skal stå i spidsen for helhedsplanen, der nu skal konkretiseres yderligere i tæt samarbejde med Alboa, Aarhus Kommune, Rambøll og ikke mindst beboerbestyrelsen i Vårkjærparken.

Det skriver arkitektvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Vores boligområder skal spille sammen med den omkringliggende by og den udvikling, der kommer der. Vi vil med Vårkjærparken og fremtidige større helhedsplansrenoveringer tænke lidt større og gerne ud over vores egen matrikel for at spille en bystrategisk rolle i den omkringliggende by i samarbejde med andre aktører, udtaler Peter Hebroe, direktør i Alboa.

I projektet vil man arbejde indgående med blandt andet tryghed, fællesfaciliteter og forbindelser til den omkringliggende by og natur samt en række nye, større boliger med fokus på tilgængelighed, der henvender sig til eksempelvis børnefamilier.

– Det almene felt har særlig betydning for os, og vi har gennem de seneste år arbejdet på at udbrede vores store viden og erfaring indenfor fagområdet fra Østdanmark mod Vestdanmark. Det arbejde afspejler sig nu i flere konkrete opgaver – herunder helhedsplansrenoveringen for Vårkjærparken, udtaler arkitekt Karsten Sinning, som er partner og markedsansvarlig i Aart.

Renoveringen omfatter derudover renovering af uderum og landskab samt facader, indgangspartier, vinduer og udvalgte tekniske installationer. I forbindelse med projektet tages områdets 480 beboere med på råd.

– Der er lagt en ambitiøs plan for involvering af beboere og øvrige interessenter i området, som vi ser frem til at understøtte. Vi ser i det hele taget frem til at bringe vores erfaring med helhedsplaner i spil, både hvad angår inddragelse, men også i forhold til alle ingeniørdisciplinerne, Landsbyggefond og ikke mindst bæredygtighed, siger Jens Løkke Møller, senior projektchef ved Rambøll.

Landsbyggefonden har støttet renoveringen af Vårkjærparken med 160 millioner kroner.