Der skal bygges et nyt badehotel på Skamlebæk Strand. Visualisering: Tegnestuen Lokal.
Der skal bygges et nyt badehotel på Skamlebæk Strand. Visualisering: Tegnestuen Lokal.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Et nyt kapitel er ved at blive skrevet for Skamlebæksletten, hvor radiobølger skal erstattes af den mere våde slags.

Vækst- og Udviklingsudvalget i Odsherred Kommune har nemlig sagt ja til at sætte gang i lokalplanarbejdet, der skal give mulighed for at omdanne Skamlebæk Radiostation til et badehotel i det naturskønne område ved Skamlebæk Strand.

Det skriver TV2 Øst.

Christian Fischer fra Fischer Ejendomme købte i 2023 den gamle radiostation for 6,5 millioner kroner, og han står bag projektet i samarbejde med tidligere borgmester i Frederiksberg Kommune, Simon Aggesen. De to har allieret sig med Tegnestuen Lokal.

Ifølge TV2 Øst forventes lokalplanen at være færdig ved udgangen af 2025, og derefter skal byggeriet projekteres.

– Hvis jeg skal være lidt optimistisk, så drømmer jeg om, at vi kan slå dørene op i foråret eller forsommeren 2027, siger Christian Fischer til TV2 Øst.

Ejendommen består af tre bygninger på i alt 1.840 kvadratmeter samt 1.030 kvadratmeter kælder og ligger på en 280.770 kvadratmeter stor grund.

Planen er at omdanne de gamle bygninger fra radiostationen til et hotel med cirka 40 værelser samt en café og en restaurant, hvor både overnattende gæster og brødflove lokale kan kigge forbi. Hvis det ikke kan lade sig gøre at bruge de gamle bygninger, må der bygges nyt – men stadig på de eksisterende fundamenter, så stedets historie bliver bevaret.

Hotellet skal være af høj kvalitet og fungere som en turistmagnet i området, fremgår det af referatet fra det seneste møde i Vækst- og Udviklingsudvalget. Samtidig skal det være åbent og tilgængeligt for alle, og naturen omkring skal enten bevares, som den er, eller blive endnu bedre.

En helt særlig tilladelse

Projektet er blandt de ni turismeprojekter, der har blevet tildelt en særlig forsøgstilladelse inden for kyst- og naturturisme på tværs af hele Danmark.

Det betyder, at kommunen har fået lov til at tænke lidt ud af boksen og planlægge noget, der ellers ville være underlagt planlovens strikse regler for byggeri tæt på kysten.

Der er dog stadig nogle fredninger, bevaringshensyn og naturinteresser, der skal tages højde for – blandt andet er hovedbygningen fra den gamle radiostation vurderet som bevaringsværdig.

Næste skridt er at lave en lokalplan, og det betyder, at borgerne i området snart vil få mulighed for at komme med input og idéer.

Der kommer nemlig en offentlig høring, hvor man kan give sin mening til kende – og måske endda få indflydelse på, hvordan badehotellet skal se ud.

Der er desuden stadig mange detaljer, der skal på plads i forhold til naturhensyn og den præcise udformning af hotellet.

Det står dog fast, at byggeriet skal sættes i gang inden for fem år. Ellers bortfalder den særlig forsøgstilladelse fra By-, Land- og Kirkeministeriet.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling