Pernille Louise Klausen, leder af Rambølls nye enhed for bæredygtighedsrådgivning i Rambølls byggeridivision i Danmark. Foto: PR.
Pernille Louise Klausen, leder af Rambølls nye enhed for bæredygtighedsrådgivning i Rambølls byggeridivision i Danmark. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Rambøll har store ambitioner for bæredygtighed i byggeriet og har blandt andet sat en ambition om at halvere CO2-udledningen fra alle sine nybyggerier i 2030. Nu opretter virksomheden en ny, national enhed for bæredygtighedsrådgivning til bygge- og ejendomsbranchen i Danmark. Det skriver rådgivervirksomheden i en pressemeddelelse.

– Nye politiske krav om bygningers klimaaftryk samt ny lovgivning fra EU, særligt EU-taksonomien og nye rapporteringskrav, betyder en markant stigning i efterspørgslen på rådgivning inden for bæredygtigt byggeri. Kunderne bliver inspireret til at gøre mere, når de først får øjnene op for både alvoren og mulighederne, og vi oplever derfor at flere og flere kunder med store ejendomsporteføljer henvender sig til os for at få hjælp til at udforme strategier og lægge handlingsplaner for, at hele deres ejendomsportefølje kan blive fremtidssikret og udviklet mere bæredygtigt.

– For bedre at kunne hjælpe dem med både at komme rigtigt fra start og godt i mål samler vi nu vores spydspidskompetencer inden for bæredygtigt byggeri i en national enhed, fortæller Pernille Louise Klausen, leder af Rambølls nye enhed for bæredygtighedsrådgivning i Rambølls byggeridivision i Danmark.

Den nye enhed bringer strateger, bæredygtighedsledere og specialister med mange forskellige baggrunde og vidensområder sammen. Målet er, at enheden skal kunne yde rådgivning på hele kundens rejse mod mere bæredygtighed – fra de tidlige strategiske overvejelser om hele porteføljen og virksomhedens adfærd, til implementering i kundens konkrete projekter.

Den nye enhed starter ud med at bestå af 40 medarbejdere. Rambøll forventer, at den vil vokse til mindst dobbelt størrelse og beskæftige omkring 80-100 bæredygtighedskonsulenter i 2025.

Pernille Louise Klausen understreger, at selvom enheden bliver specialstyrke for bæredygtigt byggeri i Rambøll, så er det samarbejdet med hele Rambølls øvrige forretning, der for alvor gør Rambøll til toneangivende rådgiver inden for bæredygtigt byggeri.

– Det vil naturligvis styrke os, at vi nu samler vores spydspidskompetencer under samme afdeling, fordi vi konstant vil spille hinanden bedre i vores tætte og fælles samarbejde og ambition om at skabe gode og sunde bygninger og bydele inden for de planetære grænser. Men det der virkelig differentierer os er, at vi har den brede faglighed fra Rambølls 17.000 medarbejdere i ryggen, siger hun.

”Det er ikke mindst den globale enhed for strategisk bæredygtighedsrådgivning i vores management konsulentforretning, der hjælper virksomheder med at udvikle strategier for bæredygtig omstilling. Men også Rambølls øvrige 1.000 medarbejdere i forretningsenheden for Byggeri i Danmark, der alle arbejder med bæredygtighed i en eller anden form, og alle er blevet trænet i at kunne rådgive om de nye LCA-krav. Derudover har Rambøll oprettet et ambassadørkorps med repræsentanter fra alle Byggeridivisionens cirka 45 afdelinger, der skal accelerere implementering af bæredygtighed i dagligdagen, siger hun.

Rambøll vil også fortsætte med at indgå i stærke partnerskaber for i samarbejde med branchen, universiteter og NGO’er at udvikle ny viden, der accelererer den bæredygtige omstilling i byggeriet. Senest er Rambøll gået sammen Nykredit med tilbud om finansiering og bæredygtighedsrådgivning i én samlet løsning til ejendomsbranchen.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling