Raundahl & Moesby bygger boliger og erhverv ved Vibenshus Runddel for ATP

Raundahl & Moesby skal bygge 15.000 kvadratmeter boliger og erhverv ved Vibenshus Runddel på Østerbro for ATP Ejendomme med Dissing+Weitling som arkitekt.

I totalentreprise skal Raundahl & Moesby bygge projektet 21Ø ved Vibenshus Runddel på Østerbro for ATP Ejendomme. Dissing+Weitling har tegnet projektet med EKJ som ingeniør, mens Sweco er bygherrerådgiver. Desuden indgår Brandgruppen som en del af projektet som brandrådgiver. Det skriver ATP Ejendomme i en pressemeddelelse.

– Hjørnet ved Vibenshus Runddel modsat Fælledparken er kendt for de fleste københavnere, og her opfører vi en bolig- og erhvervsejendom, som vi mener på alle måder lever op til denne centrale placering, udtaler Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme, i meddelelsen.

21Ø bliver udformet som en fleksibel ejendom med kontor, butik og boliger. Kontorejendommen på 9.000 kvadratmeter, opdeles i 18 lejemål på mellem cirka 200 og 800 kvadratmeter. Der bliver cirka 600 arbejdspladser i bygningen.

Boligejendommen bliver 6.000 kvadratmeter, hvoraf en eksisterende ejendom mod Jagtvej indgår. Der indrettes i alt 77 lejligheder til udlejning i form af 26 ungdomsboliger, 47 familieboliger og fire store syv-værelses lejligheder, der udlejes som møblerede værelser.

– Hos Raundahl & Moesby er vi stolte over muligheden for at være med på dette særdeles spændende byggeprojekt, og vi ser meget frem til det fortsatte gode samarbejde med ATP Ejendomme og de øvrige involverede. Vi tilgår nemlig ethvert byggeprojekt som en helhedsløsning, hvor alle fagligheder skal samles og bidrage til det bedste og mest værdiskabende resultat, udtaler Carsten Raundahl, administrerende direktør i Raundahl & Moesby, i pressemeddelelsen.

Raundahl & Moesby bygger boliger og erhverv ved Vibenshus Runddel for ATP. Visualisering: Dissing+Weitling.
Raundahl & Moesby bygger boliger og erhverv ved Vibenshus Runddel for ATP. Visualisering: Dissing+Weitling.

Byggeriet går i gang i foråret 2023, boliger forventes klar til indflytning primo 2025 og kontorlejemålene i efteråret 2025.

Bygningens facader udføres i en blanding af lyse og mørke teglsten. Taget beklædes med mørke metalplader, og der etableres en stor tagterrasse for ejendommes beboere. Den færdige ejendom skal efter planen DGNB-certificeres til guld.

– Det er vigtigt, at ATP Ejendommes byggeprojekter er rustet til fremtiden, både hvad angår bæredygtighed og funktionalitet. Når vi bygger, er det med henblik på at beholde ejendommene i mange år, og det afspejles også i den måde, vi fra starten indtænker drift og vedligehold. Det er jeg glad for, at vi er nået i mål med på 21Ø, og jeg ser frem til at byggeriet for alvor kan gå i gang, afslutter Jan Johansen, ATP Ejendomme