Administrerende direktør, Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby. Foto: PR.
Administrerende direktør, Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Raundahl & Moesby har netop aflagt et halvårsregnskab, hvor omsætningen i koncernen er steget til 890 millioner kroner fra 583 millioner kroner i samme periode sidste år. Resultatet før skat er steget til 51 millioner kroner fra 49,7 millioner kroner, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– Jeg tror, der er mange grunde til vores vækst, udtaler administrerende direktør, Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby i meddelsen.

– Vi har en god økonomi, og det giver tryghed for investorer og bygherrer. Omvendt har vi også mærket inflationen, som har udhulet vores resultat. Vi har haft en række sager, hvor der var aftalt fast totalentreprisesum, og hvor vi har skullet købe underentrepriserne ind i et marked med markant højere priser. Med det taget i betragtning, er vi glade for at kunne levere et halvårsresultat på niveau med sidste år. Det vigtigste er, at vores bygherrer ikke har kunnet mærke forskel, og føler sig godt serviceret uanset vores økonomi på den enkelte sag, uddyber han.

Siden virksomheden blev stiftet af Erik Moesby og Carsten Raundahl i sommeren 2013 er staben vokset til 90 medarbejdere. Aktuelt har Raundahl & Moesby blandt andet fået til opgave at bygge 132 boliger i Slagelse for Koncenton, ligesom den aarhusianske entreprenør på hjemmebanen er blevet valgt til det første byggeri på Amtsygehuset Aarhus.

– Soliditet er blevet et meget vigtigt parameter for investorer og bygherrer, og her kommer vores konservative udbyttepolitik gennem årene os til gode. Egenkapitalen steg i halvåret til 352 millioner kroner, hvoraf ikke mindre end 192 millioner kroner var ren likvid kapital. Vi kan mærke at markedet er meget fokuseret på sikkerheden for, at entreprenøren har den økonomiske styrke til at kunne gennemføre byggeriet. Derfor får vi et stigende antal henvendelser fra investorer og bygherrer, som bidrager til en stærk pipeline flere år frem, slutter Carsten Raundahl.

For hele året forventer Raundahl & Moesby på koncernbasis at hæve omsætningen fra 1,25 milliarder kroner til cirka 1,7 milliarder kroner. Resultatet for 2022 er estimeret til cirka 90 millioner kroner mod 101 millioner kroner i 2021.

Raundahl & Moesby har siden 2013 udført værdiskabende totalentrepriser i byggebranchen. De er specialister i bolig- og erhvervsbyggerier og dækker hele landet.