Raundahl & Moesby havde en rekordhøj omsætning i 2022, mens resultatet faldt. Foto: PR.
Raundahl & Moesby havde en rekordhøj omsætning i 2022, mens resultatet faldt. Foto: PR.

Raundahl & Moesby havde i 2022 en omsætning på 1,7 milliarder kroner, hvilket er en markant vækst i forhold til året før, hvor virksomheden realiserede en omsætning på 1,25 milliarder kroner.

Resultatet før skat landede i 2022  på 86,8 millioner kroner mod 102 millioner kroner året før. Efter skat fik den østjyske entreprenør i 2022 et resultat på 79,2 millioner kroner mod 90,7 millioner kroner året før.

Omsætningen er den største i selskabets historie. Dækningsgraden lander på lige over 5 procent. Det svarer til benchmark for branchen, men er lavere end de tidligere år, skriver Raundahl & Moesby i en pressemeddelelse.

“Grunden hertil er, at Raundahl & Moesby oplevede enkelte sager, hvor vi havde aftalt en fast totalentreprisesum med vores bygherrer inden inflationen i foråret 2022 satte ind, og derefter var nødsaget til at købe underentrepriserne ind i et marked med markant højere priser”, skriver entreprenørvirksomheden i meddelelsen.

“Med det i betragtning, er vi glade for at kunne levere et resultat på dette niveau. Vores fokus er at vores bygherrer ikke kan mærke forskel og føler sig godt serviceret, uanset hvordan den konkrete sagsøkonomi måtte se ud”, skriver den østejyske entreprenørvirksomhed med base i Åbyhøj i Aarhus.

“Siden sommeren 2022 har byggepriserne fundet et mere forudsigeligt leje, men det kræver dog stadig en del at få omkostningerne til at matche det niveau, som investorerne kan betale. Derfor har vi i løbet af året etableret flere samarbejder med investorer, hvor vi i fællesskab har detaljeret projekterne og ramt den rette sagsøkonomi”, skriver Raundahl & Moesby.

Egenkapitalen i Raundahl & Moesby er på 348 millioner kroner, og soliditetsgraden på 24,39 procent, fremgår det af meddelelsen.