Rejsegilde på endnu et højhus i Carlsberg Byen

Det næstsidste rejsegilde blev i dag afholdt i Carlsberg Byen. Dorte Mandrup Arkitekter står bag Beckmanns Tårn, der har nået toppen.

Udviklingen af Carlsberg Byen nærmer sig sin afslutning. I dag var der rejsegilde på 80 meter høje Beckmanns Tårn og karréen Vilhelm Hus.

Det skriver Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S i en pressemeddelelse.

Byggeriet består af både boliger, kontorer, to butikslejemål og en café ud mod Ny Carlsberg Vej samt en parkeringskælder med 180 nye parkeringspladser.

Beckmanns Tårn er det sidste af Carlsberg Byens i alt ni tårne, og har en helt central placering i Københavns nye bykvarter.

Læs også: Carlsberg Byen afsatte masser af erhvervslokaler i 2023

– At lave en ny ejendom ved historiske Ny Carlsberg Vej, på en helt central placering i det nye bykvarter og med fredede Dipylonporten og Maltmagasinet som nærmeste naboer, kræver en særlig respekt for omgivelserne, udtaler Jens Nyhus, administrerende direktør Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

– Jeg er glad for at se, at arkitekterne og teamet har løst opgaven godt, og har lavet et projekt af høj byggeteknisk klasse og kvalitet, som vi kan være stolte af i Carlsberg Byen.

De 196 lejeboliger i Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn blev i september 2023 solgt til det tyske investeringsselskab Quantum Immobilien KVG. Kontorlokalerne og butikslejemålene er også udbudt til leje. Byggeriet forventes færdig og klar til indflytning i 2025.

Dorte Mandrup Arkitekter har tegnet bygningerne, Artelia er ingeniørrådgiver, landskab står Opland Landskabsarkitekter bag, Kuben Management er bygherrerådgiver med Sweco som underrådgivere og Arpe & Kjeldsholm er totalentreprenører.