Rejsegilde på ny skole i Nørresundby

Byggeriet af Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg i Nørresundby er så langt, at der er rejsegilde på skoleprojektet torsdag den 18. januar 2024.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der afholdes rejsegilde på Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg i Nørresundby torsdag den 18. januar. Foto: Aalborg Kommune.
Der afholdes rejsegilde på Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg i Nørresundby torsdag den 18. januar. Foto: Aalborg Kommune.

I december 2021 blev et konsortium bestående af A. Enggaard, Kjaer & Richter, Arkplan, Afry, Ekolab og Rosan Bosch udpeget som vinder af Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg Havnefront i Nørresundby.

Nu er byggeriet af den nye skole nået så langt, at der kan inviteres til rejsegilde. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Børne- og Ungeuniverset skal fungere et bydelshus i udviklingsområdet i Nørresundby, hvor der er fuld gang i både byggeriet og udlejningen af nye boliger. Huset kommer til at rumme en vuggestue, børnehave og en fire-sporet skole, mens stueetagen indrettes med et åbent folkekøkken og lokaler, der kan bruges til fitness.

“Bygningen bliver et åbent bydelshus, som vil være åbent fra morgen til aften, og kan bruges af alle, der har lyst til det. Der er multisale, idrætsfaciliteter, musiklokaler, værksteder, mødesteder og andre fælleshusfunktioner. Et sted, hvor beboerne på Stigsborg kan samles, på tværs af alle aldre”, skriver Aalborg Kommune.

Der er gang i udviklingen af en helt ny bydel i Nørresundby. Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg får en prominent placering ud mod havnefronten.
Der er gang i udviklingen af en helt ny bydel i Nørresundby. Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg får en prominent placering ud mod havnefronten.

“Universets udearealer, kommer til at danne fælles rammer med de omkringliggende projekter. Mod nord, er skolens skolegård, den kommer til at give en helhed sammen med et stort nyt bytorv. Legepladsen er lavet med naturligt landskab, der giver en helhed over til områdets kommende park. Der kommer til at løbe en vandrende hele vejen over skolens legeplads, der giver masser af natur leg for nysgerrige børn og sjæle. Der er indarbejdet mange element i legepladsen, med mange grønne områder, der giver biodiversitet i området”, lyder det videre fra kommunen.

Rejsegildet afholdes torsdag den 18. januar 2024 fra klokken 13 på Stigsborg Bygade 50, og der er mulighed for rundvisning i bygningen, oplyser Aalborg Kommune.

I 2021 blev der afsat 385 millioner kroner til etablering af Børne- og Ungeuniverset – heraf 332 millioner kroner til byggeprojektet med skole, daginstitution, hal og udearealer, mens de resterende midler blev afsat til byggemodning.

Om Børne- og Ungeuniverset på Stigsborg

  • Børne- og Ungeuniverset kommer til at rumme 1000 skoleelever, 100 børnehavebørn og 60 vuggestuebørn.
  • Ny daginstitution sikrer, at man fortsat kan opretholde pasningsgarantien i området.
  • Byggefeltets grundareal: 6.200 kvadratmeter (+ udearealer i park).
  • Byggeriets etageareal: cirka 16.000 kvadratmeter.
  • Børne- og Ungeuniversets udearealer bliver sammenhængende med Stigsparken og fælles faciliteter.
  • Aalborg Kommune har i forvejen to bæredygtighedscertificerede daginstitutioner (efter DGNB).
  • Den nuværende Skansevejens Skole i Nørresundby flytter ind i Børne- og Ungeuniverset i 2025.

Kilde: Aalborg Kommune.