Round Hill Capital køber ejendomme i Aarhus

Round Hill Capital køber tre ejendomme med over 300 boliger i Aarhus af Pareto Securities. Colliers har formidlet salget af ejendommene.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Round Hill Capital går ind på det danske marked med købet af en portefølje med tre nybyggede ejendomme med udlejningsboliger i Aarhus. Den globale ejendomsinvestor overtager ejendommene fra tre investeringsselskaber, der er etableret og administreret af Pareto Securities. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Colliers, som har formidlet salget af porteføljen.

– Vi er meget glade for at gennemføre denne transaktion med Round Hill Capital på trods af de udfordrende markedsforhold og de markante rentestigninger i løbet af 2023. Frasalget har sikret vores investorer en tilfredsstillende exit og understreger styrken af vores fokus på højkvalitets, moderne boligaktiver i områder med stærke underliggende demografiske tendenser, udtaler Frederik Kock, der er Equity Partner og ansvarlig for Pareto Securities’ danske aktiviteter.

Round Hill Capital køber ejendommene på vegne af Round Hill Capitals European Residential Income Fund II. Fonden ejer også 1.700 boliger i Tyskland, Irland, Holland og Finland.

Porteføljen i Aarhus omfatter i alt 324 boliger fordelt på sammenlagt 21.000 kvadratmeter. Boligerne har mellem et og tre værelser og henvender sig til både studerende, unge familier og seniorer.

To af bygningerne med samlet 276 boliger ligger i Tilst, mens den anden med 48 boliger ligger i Risskov. Nectar Asset Management vil fungere som ejendomsforvalter og LokalBolig skal stå for udlejningen af boligerne.

– Transaktionen bekræfter en igangværende trend, hvor vi ser stærke, professionelle og udenlandske investorer med fokus på de store vækstområder uden for København. I dette tilfælde en investor, der kom ind på det danske marked med en handel i Aarhus, udtaler Anders Holm, partner, Colliers.

Boligerne har ifølge Colliers en høj udlejningsgrad, og Round Hill Capital har som en del af handlen sørget for, at ERIF II overtager den attraktive eksisterende finansiering på porteføljen.

CBRE, Kromann Reumert, Deloitte og Cowi har rådgivet Round Hill Capital, mens Colliers, Bech Bruun, Grant Thornton og Emcon har rådgivet Pareto Securities i forbindelse med salget. Prisen på handlen fremgår ikke.