Rubik Properties overtager forvaltning af milliardportefølje

På vegne af blandt andet flere danske pensionskasser overtager Rubik Properties forvaltningen af 31 ejendomme til over 7 milliarder kroner.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Rubik Properties og Cobblestone overtager forvaltningen af en 427.000 kvadratmeter stor ejendomsportefølje, der omfatter 31 ejendomme med en samlet værdi på omkring 7,5 milliarder kroner.

Det oplyser Rubik Properties i en pressemeddelelse.

Fonden “Commercial Real Estate Denmark” vil blive administreret af Rubik Properties, mens ejendomsadministrationen vil blive varetaget af Cobblestone.

De 31 ejendomme omfatter primært kontorejendomme med centrale beliggenheder i København og nogle logistik- og butiksejendomme i Jylland.

– Vi ser meget frem til samarbejdet med ejendomsfonden Commercial Real Estate Denmark og ikke mindst at starte arbejdet i samarbejde med Cobblestone og betale tilliden tilbage ved at sikre en stabil og rentabel forvaltning af fondens formue, udtaler Daniel Hedemann, vicedirektør hos Ruhik Properties.

Rubik Properties og Cobblestone overtager forvaltningen af fonden og ejendomsporteføljen fra Fokus Nordic.

– Denne forvaltningsaftale er en anerkendelse og et bevis på, at Rubik Properties internationale ledelsesprincipper, præget af afstemte interesser mellem forvalter og kunde, struktureret processtyring, systematisk fokus på performance og radikal gennemsigtighed, værdsættes højt af danske investorer, siger Jacob Smergel- Krog, administrerende direktør hos Rubik Properties.

Efter en årrække med overskud gav ejendomsporteføljen i 2023 et underskud på 383 millioner kroner trods en markant stigning i lejeindtægterne. Til gengæld blev værdien af ejendommene nedskrevet med næsten 593 millioner kroner.

Den økonomiske tomgang i porteføljen var per 31. december 2023 på 5,2 procent.

– Bestyrelsen mener, at der stadig kan skabes yderligere værdi i porteføljen. Det kræver nogle gange nye øjne på ejendommene, og vi har derfor besluttet, at tiden er inde til at lave et bestyrerskifte, udtaler bestyrelseformand Leif Stidsen fra Commercial Real Estate Denmark.

Ejendomsfonden Commercial Real Estate Denmark er en åben FAIF-reguleret ejendomsfond. Størstedelen af ​​Commercial Real Estate Denmark ejes i dag af TDC Pensionskasse, P+, Pensionskassen for Akademikere, Lægernes Pension, Pædagogernes Pension og Aage V. Jensens fond.