Rulle- og skaterpark på flyvestationen i Værløse rykker nærmere

Rulle- og skaterpark til i alt 14,5 millioner kroner på flyvestationen i Værløse rykker nærmere. Furesø Kommune søger om støtte fra Nordea-Fonden.

En 200 meter lang, oval speedskatebane, en skatepark og en opgradering af Flyvestationens såkaldte pilothotel med café- og klubfaciliteter, omklædning og opbevaring. Det er punkterne øverst på ønskesedlen for foreningerne bag fondsansøgningen om “Flyvestationen på hjul”. Et rulle- og skatermekka, der nu er rykket et skridt nærmere virkeliggørelsen, efter at Furesø Byråd har givet sin opbakning til projektet. Det skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Opbakningen betyder, at fondsansøgningen nu kan gå afsted til én eller flere fonde, der støtter udendørs og aktivitetsskabende, rekreative anlæg.

– Jeg håber virkelig, at det lykkes. Det vil være et fantastisk løft til kommunen og aktivitetsniveauet for udendørs sports- og motionsaktiviteter på hjul blandt alle aldersgrupper. Det vil styrke foreningslivet og gadesporten, siger Tine Hessner (B), formand for Kultur, fritids- og idrætsudvalget.

Furesø Kommune har i samarbejde med foreningerne Rulnord og Furesø Skatepark længe arbejdet på projektet om at gøre Flyvestationen til et område for aktiviteter på hjul.

I alt vil projektet løbe op i godt 14,5 millioner kroner, hvoraf Furesø Kommune vil bidrage med knap 6,8 millioner kroner, mens foreningerne vil bidrage med knap 900.000 kroner. Der skal derfor findes omkring 6,9 millioner kroner fra fondsmidler. Kommunen påtænker at ansøge om støtte fra Nordea-Fonden.