Ejendom C4 i Fælledby får i alt 101 ejerboliger. Visualisering: ONV Arkitekter.
Ejendom C4 i Fælledby får i alt 101 ejerboliger. Visualisering: ONV Arkitekter.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Den første købsaftale i Fælledby er nu underskrevet, oplyser projektselskabet bag udviklingen af den nye bydel i en pressemeddelelse.

Det første åbent hus-arrangement i den kommende bydel blev afholdt søndag den 9. juni, hvor 300 besøgende lagde vejen forbi for at se på plantegninger, priser og få en snak med Fælledbys ejendomsmæglere fra Sweet-Homes.

I første omgang er projektselskabet bag Fælledby gået i markedet med 35 ud af i alt 101 ejerboliger i bydelens nordøstlige nabolag i den såkaldte Ejendom C4, der er tegnet af ONV Arkitekter. Halvdelen af de udbudte boliger blev reserveret indenfor de første dage.

– Vi er positivt overraskede over, at så mange boligkøbere allerede nu har reserveret en bolig. Det vidner om den store interesse, der er for at bo tæt på både naturen og Københavns mange tilbud, og i vores samtaler med kunderne oplever vi, at de kan se sig selv i Fælledbys DNA og vision om at skabe en bydel hvor et godt naboskab og adgangen til grønne områder går hånd i hånd,” udtaler administrerende direktør i Fælledby Erling Thygesen.

De første boliger forventes at stå indflytningsklar til juni 2025.

Ejerboligerne i ejendom C4 er ligesom resten af Fælledby opført med træ som det gennemgående materiale. Det gælder både de bærende konstruktioner og inventaret i selve boligerne, hvor der er valgt gulve, døre, vinduer og køkkener i træ af høj kvalitet.

Boligerne henvender sig til en bred målgruppe af både familier med børn, par, singler og 50+-segmentet med størrelser fra 63 til 188 kvadratmeter og mellem to og syv værelser. Alle boligerne har enten altan eller terrasse.

Boligernes køkkener leveres her af den danske møbelproducent, Stykka, der som de eneste i Danmark har udviklet en såkaldt take back-ordning.

Det betyder, at hvert eneste element i køkkenet nemt kan returneres til producenten efter endt levetid eller hvis boligejeren udskifter enkelte dele af køkkenet.

Det samme gælder producenter af hvidevarer og sanitetsløsninger såsom vandhaner og vaskemaskiner. Her har Fælledby indgået et samarbejde med producenter som Miele og Grohe med krav om, at også de skal tilbyde en take back-ordning, hvor produkterne i videst muligt omfang repareres og genbruges enten i Fælledby eller i andre byggerier.

Lokal produktion af strøm

Ejendommen får en del af sin energi leveret fra solceller på taget, og den er forberedt til at kunne indgå i et såkaldt lokalt energifællesskab sammen med Fælledbys øvrige ejendomme. Det betyder helt konkret, at ejendommene i Fælledby på sigt kan dele energi med hinanden via lokal infrastruktur med solceller på tagene samt batteripakker, som kan lagre strømmen og levere den, når solen ikke skinner.

Energifællesskabet skal fungere i tandem med det kollektive elnet, hvor den lokale produktion og lagring af energi vil aflaste elnettet og samtidig kunne trække på den kollektive strøm ved spidsbelastninger. Samtidig vil energifællesskabet kunne levere strømmen til en lav pris, som kommer beboerne til gode.

Både til eje og til leje

Sideløbende med ejendom C4, der udbydes som ejerboliger, opfører Fælledby en naboejendom, der udbydes som lejeboliger.

De to ejendomme vil begge stå indflytningsklar i midten af 2025, og Fælledby forventer at starte udlejningen af den næste ejendom i slutningen af august.

– Vi har bevidst valgt at gå i markedet med både eje- og lejeboliger nogenlunde samtidig, sådan at vi kan appellere til en bredere målgruppe af boligsøgende. Både fordi, vi ved at markedet efterspørger begge boligformer, og fordi vi tror på, at det giver det bedste grundlag for en blandet by, hvor mennesker fra forskellige baggrunde og indkomstgrupper kan mødes og blive pionerer sammen med os i udviklingen af et stærkt naboskab og sammenhold i Fælledby, siger Erling Thygesen.

Omkring halvdelen af Fælledbys boliger totalt vil blive ejerboliger og halvdelen lejeboliger. 25 procent af boligerne bliver almene boliger.