Preben Merrild Angelo, administrerende direktør i RealMæglerne. Foto: Gregers Kirdorf.
Preben Merrild Angelo, administrerende direktør i RealMæglerne. Foto: Gregers Kirdorf.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I 2022 tager det lidt længere tid for boligejeren at sælge sin bolig end i 2021. Det viser en undersøgelse fra RealMæglerne, der har spurgt mæglerne i kædens butikker i hele Danmark, hvordan de har oplevet udviklingen i salgstider hos dem.

80 procent af mæglerne svarer, at salgstiderne for villaer i 2021 var kortere eller meget kortere i forhold til normalt. Det samme gælder for ejerlejligheder og fritidshuse, hvor henholdsvis 74 procent og 72 procent har oplevet, at salgstiderne var kortere end normalt.

Til gengæld blæser der nye vinde i 2022, hvor lidt af farten er gået ud af markedet. Her skal man dog huske på ikke at sammenligne med 2021, men i forhold til normalen, hvis man ønsker et reelt billede af boligmarkedet nu og her.

– For det går stadig godt i 2022. Nu er vi bare landet i, hvad vi vil betegne som et normalt og stabilt marked, hvor salgstider og salgspriser ikke stresser hinanden. Første halvår minder på mange punkter om 2019, før Corona kom på banen, når vi ser på, hvordan 2022 har lagt fra land, vurderer Preben Merrild Angelo, administrerende direktør hos RealMæglerne.

Mæglerne har desuden svaret på, hvordan de vurderer, at udviklingen i salgstider i 2022 vil arte sig i forhold til 2021. Her indikerer svarene, at der virkelig har været fart på i 2021.

Villaer klarer sig bedst

83 procent vurderer, at salgstiden for villaer vil blive længere, mens 17 procent forventer samme niveau eller lidt kortere salgstider end i 2021.

– Det vil stadig være forholdsvis nemt og hurtigt at få solgt sit hus. Vi skal huske på, at salgstiderne i 2021 var kortere end nogensinde før. Markedet for villaer og rækkehuse er generelt stabilt, og sådan vil det også være i 2022, fortæller Preben Merrild Angelo.

Derimod vil det blive lidt mere mærkbart for både ejerlejligheder og fritidsboliger.

Længere salgstider

Her forventer 74 procent af mæglerne, at salgstiderne for ejerlejligheder bliver længere, mens 9 procent forventer meget længere salgstider. 15 procent forventer at 2022 fortsætter i samme niveau som 2021.

Det samme gør sig gældende for fritidsboliger, hvor 75 procent forventer længere salgstider, og 8 procent forventer meget længere salgstider.

– Vi kan konkludere, at boligmarkedet nu har stabiliseret sig selv, og vi kan forvente et ganske normalt år salgsmæssigt, der næsten 1:1 placerer sig i udviklingskurven for 2019, slutter Preben Merrild Angelo.