Vi kender dem fra mange nyere, danske erhvervsområder med spredt og diffus bebyggelse. De store, triste græsplæner, der aldrig bliver taget i anvendelse af andre end robotplæneklipperen, der trofast og utrætteligt holder plænen pæn og nydelig. Og kedelig.
I Salling Group har man gjort noget ved sagen.
Det seneste år har arealerne omkring dagligvarekoncernens hovedkontor i Årslev været under stor forvandling. De triste græsplæner uden læ til insekter og smådyr blevet omdannet til en stor biodiversitetspark.
Den 25. maj blev parken indviet, skriver Salling Group i en pressemeddelelse.
Hele 11.000 kvadratmeter er blevet omdannet fra golde græsplæner til grønne oaser med blandt andet enggræs, mosebølle, aronia, benved og tørst. Dermed løftes både herlighedsværdien og den lokale biodiversitet.
Når blomster og urter får lov at blomstre, øges fødegrundlaget for insekter og dyreliv. Eksempelvis kan den kræsne citronsommerfugl kun leve, hvor planterne tørst eller brietorn er til stede, oplyser Salling Group.
– I det store hele er vores biodiversitetsanlæg blot et lille bidrag til klodens udfordringer. Men vi håber, at vi med tiltaget både kan skabe en forbedring lokalt, og samtidig inspirere andre og hinanden til at gøre en forskel, hvor vi kan, udtaler HR-direktør i Salling Group, Louise Gade, som holdt åbningstale til indvielsen af parken.
LÆS OGSÅ: DER ER PENGE I BIODIVERSITET
Salling Groups biodiversitetspark skal være med til at inspirere medarbejdere, kunder og andre virksomheder til at tage kampen op for biodiversiteten, blandt andet ved at lade græs og vilde planter gro.
Grobund for kreativitet og velvære
Udover at give biodiversiteten et markant løft skaber parken også nye muligheder for hovedkontorets 1.500 medarbejdere.
– Biodiversitetsparken giver vores medarbejdere mulighed for at bevæge sig udenfor i helt nye og stimulerende omgivelser, og jeg tror på, at det vil skabe grobund for nye kreative måder at løse udfordrende arbejdsopgaver på, ligesom det er godt for vores alles mentale sundhed at være i naturen, fortæller Louise Gade.
Den golde græsplæne rundt om hovedbygningen er blevet omdannet til et “walk’n’talk”-område, hvor medarbejdere kan kombinere faglig snak med frisk luft til tankerne. Med skulpturelle insekthoteller, udskårne træstammer og duftende blomster og planter bliver der talt til sanserne, lyder det fra Salling Group.
HedeDanmark har stået for projektering og etablering af biodiversitetsparken.