Schmidt Hammer Lassen Architects bag nyt campus i Stockholm

I konkurrence med 3XN og Kanozi Arkitekter har Schmidt Hammer Lassen Architects vundet parallelopdraget om et nyt campus i Stockholm. Vectura Ejendom står bag projektet.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Sammen med Stockholm City og Strategic Architecture udbød Vectura Ejendom i slutningen af 2021 en parallelkonkurrence om opførelsen af en ny “life science”-campus i Hagastaden i Stockholm. Udover Schmidt Hammer Lassen Architects deltog 3XN og Kanozi Arkitekter i parallelopdraget, og juryen har netop besluttet at tildele Schmidt Hammer Lassen opgaven i samarbejde med den svenske tegnestue BAU samt MASU Planning, der er landskabsarkitekter. Bygherre er NF Projektering och Förvaltning.

CampusF er navnet på projektet, der betegnes som den sidste brik i puslespillet, der skal forbinde tilstødende kvarterer og samle de forskellige institutioner i området mellem Stenstaden, Karolinska Instituttet, Karlsberg Slott og Hagastaden, oplyser Schmidt Hammer Lassen Architects i en pressemeddelelse.

“Frem mod 2030 udvikles området til en ny sammenhængende bydel med en blanding af boliger og arbejdspladser, hvor CampusF indgår. CampusF bliver det nye kreative hub, hvor forskere og studerende bor og arbejder side om side, og hvor små start-ups søger hen for at udveksle og skabe ny viden sammen med mere etablerede virksomheder”, skriver arkitekterne i meddelelsen.

“Den nye campus opføres i et af Nordeuropas tætteste infrastrukturelle områder, og bygningen skal derfor danne støjvold mod motorvej og jernbaneskinner i baghaven. Bygningsvolumen er placeret rundt om tre atrier, der sikrer dagslys helt ind i kernen af bygningen. Dermed er der mulighed for at indrette flere stillearbejdszoner væk fra motorvejen, men som fortsat lever op til kravene om gode dagslysforhold. Gruppearbejdszoner, med større tolerance for støj, etableres derimod ud mod på motorvejen. Træ er blevet brugt som et gennemgående byggemateriale i projektet. Udover at være et bæredygtigt materiale, der reducerer bygningens CO2-aftryk, bidrager det også til et godt indendørsmiljø ved at forbedre luftkvaliteten, sikre god akustik og være stressreducerende”, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Projektet omfatter godt 23.000 kvadratmeter og skal blandt andet rumme cafeer, restauranter og butikker. Her har offentligheden adgang og mulighed for at følge med i, hvad der foregår bag atriernes glasfacader på kontorer og laboratorier forbeholdt forskere og studerende samt virksomheder med tilknytning til life science fagene.

Vectura Ejendom, som står bag projektet, udvikler ejendomme til sin egen langsigtede portefølje. Vectura er ejet af Patricia Industries, der er en del af Investor.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling