Tidligere direktør og stifter af H.P. Entreprenørmaskiner, Hans Peter Pedersen (til venstre) og Semler Gruppens administrerende direktør Ulrik Drejsig. Foto: PR.
Tidligere direktør og stifter af H.P. Entreprenørmaskiner, Hans Peter Pedersen (til venstre) og Semler Gruppens administrerende direktør Ulrik Drejsig. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Semler Gruppen er kendt for deres personbiler, landbrugsmaskinerne i Semler Agro og nu skal den danske mobilitetskoncern også levere maskiner til entreprenørbranchen.

Semler opkøber H.P. Entreprenørmaskiner og udvider endnu en gang deres portefølje i maskinbranchen, oplyses det i en pressemeddelelse.

Ifølge Semler Gruppens administrerende direktør Ulrik Drejsig er ambitionen at forstærke og diversificere virksomhedens portefølje.

– H.P. Entreprenørmaskiner er en stærk og veldreven forretning med dybdegående ekspertise inden for entreprenørmaskiner. Opkøbet giver os et optimalt fundament for at etablere os i branchen og via vore kompetencer og størrelse levere en endnu bedre service til kunderne, udtaler Ulrik Drejsig.

Opkøbet betyder, at Semler overtager import og eneforhandling af blandt andet Hitachi. Semler overtager desuden samtlige 60 medarbejdere i H.P. Entreprenørmaskiner, herunder den tidligere salgsdirektør, Ole Pausgaard, der træder ind som ny administrerende direktør, mens tidligere direktør og stifter Hans Peter Pedersen træder ud af virksomheden.

Vil bruge erfaringerne fra Agro

H.P. Entreprenørmaskiner har over 40 års erfaring med salg af entreprenørmaskiner og har i dag filialer i Bjæverskov, Nuuk og Horsens.

Ifølge Ulrik Drejsig er det nye forretningsben et naturligt næste skridt for Semler Gruppen, der har erfaring med brancheudvidelser – senest med Semler Agro i 2015.

Læs også: Disse danske byer vokser mest

– Vi har gjort os nogle vigtige erfaringer fra vores indtog i landbruget, som i dag er en integreret og vigtig del af vores forretning. Det giver os gode forudsætninger for at lave den rette strategi fra start. Vi vil bygge videre på virksomhedens kundefokus og gode forretningspraksis med en stor respekt for deres resultater gennem årene. Vi vil samtidig tilføre vores viden til at udvikle forretningen og tilføre flere muskler, siger Ulrik Drejsig.

Stifter og tidligere ejer Hans Peter Pedersen glædes over, at forretningen fortsætter i hænderne på netop Semler.

– Det betyder noget, hvem der driver ens virksomhed videre efter over 40 år, og Semler Gruppen er uden tvivl de rette til at tage forretningen til det næste niveau. At overdrage virksomheden til dem er en fremtidssikring, der bygger på fælles værdier og en vision for at udvikle forretningen, siger Hans Peter Pedersen.

Digitale løsninger fremtidssikrer branchen

Der er flere nøgleområder, som bliver afgørende for et succesfuldt indtog med entreprenørmaskiner. Ligesom i landbruget er service tæt på kunderne og digitalisering et af de helt store udviklingsområder i maskinbranchen og her vil Semler bruge erfaringerne fra Agro.

– Med dette opkøb forpligter vi os til at lede an med de nyeste teknologier og connectivity-løsninger, der forbedrer kundernes effektivitet og konkurrenceevne. Vores mål er at sikre, at vi ikke kun løser nutidens udfordringer, men også er fuldt ud forberedt til fremtiden, siger Ulrik Drejsig.

Semler Gruppen overtager ejerskabet af H.P. Entreprenørmaskiner efter konkurrencemyndighedernes forventede godkendelse i marts 2024.