Skæve boliger i Lindholm på tegnebrættet

Ved Stenholmsvej i Lindholm i Aalborg er 10 skæve boliger i en hytteby på tegnebrættet. Boligerne målrettes særligt udsatte borgere.

Politikerne i byrådet i Aalborg har besluttet at sende en lokalplan for et 4.700 kvadratmeter stort areal ved Stenholmsvej i Lindholm i otte ugers offentlig høring.

Lokalplanen skal bane vejen for, at der kan bygges op til 10 skæve boliger og et fælleshus på 550 kvadratmeter.

Ifølge rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen (V), er det en sag, der har været længere tid undervejs.

– Det har været svært at finde den placering, hvor alle de positive ting kom i spil, sagde rådmanden, da sagen blev behandlet i byrådet den 19. juni.

Planlægningen er igangsat på baggrund af et kommunalt ønske om at udlægge et nyt område, hvor der kan opføres skæve boliger i form af en “hytteby”, fremgår det af et notat fra kommunen.

Skæve boliger er til særligt udsatte borgere, der uanset sociale støttemuligheder, har vanskeligt ved at finde sig til rette i egen bolig, skriver kommunen.

Placeringen ved Stenholmsvej i Lindholm er vurderet velegnet til formålet, fordi det ligger i rekreative omgivelser tæt på Limfjorden og Lindholm Fjordpark, ligesom der er let adgang til resten af byen og indkøbsmuligheder, fremgår det.

– Jeg er enormt stolt over, at vi kan finde et sted, hvor vi kan bygge disse boliger, sagde byrådsmedlem Søren Kusk (S) på byrådsmødet.

Ud over at give mulighed for byggeriet af de skæve boliger skal lokalplanen også sikre, at områdets grønne karakter bevares, ligesom den skal videreføre og fastholde Aalborg Kommunes vision om, at Thistedvej skal udvikles som en grøn indfaldsvej til byen.