Adskillige danske fodboldklubber har udenlandske ejere, og ifølge Ekstra Bladet har Lyngby gennem de seneste år haft samtaler med 20 interesserede investorer fra udlandet.
Klubbens ledelse og bestyrelse har dog truffet en principbeslutning om, at man ikke vil sælge aktiemajoriteten i løbet af de næste tre-fire år.
– Vi vil gerne sidde bag roret, indtil stadionprojektet er færdigbygget i 2026. Så får vi det projekt, vi vil have, siger klubbens direktør, Andreas Byder, til Ekstra Bladet.
– Vi har besluttet, vi gerne vil have investorer ind i Lyngby, men vi vil beholde nøglerne og Friends of Lyngby som majoritetsejer. Vi har potentielle investorer i kikkerten. Dem skal vi i forhandlinger med i løbet af det kommende halvår, siger han videre.
LÆS OGSÅ: DE STØRSTE STADIONPROJEKTER I DANMARK
Lokalplanen for det kommende stadion i Lyngby skal ifølge Ekstra Bladet i offentlig høring i otte uger i november. I begyndelsen af 2025 sættes byggeriet af det nye stadion samt 42 senior- og 188 studieboliger i hver sin ende af stadionkomplekset efter planen i gang.
Friends of Lyngby skal selv eje det kommende stadion, men det er langtfra sikkert, at man også skal eje boligerne, skriver Ekstra Bladet.
Trods en placering i den tunge ende af Superligaen havde Lyngby ifølge Superstats.dk i sidste sæson et tilskuergennemsnit på hjemmebane på over 6.000 tilskuere. Der er dermed udsigt til, at der kan blive rift om billetterne på det nye stadion, der blot får plads til 6.500 tilskuere i lukket og intim arena, som udelukkende får siddepladser.
Friends of Lyngby udvikler det nye stadion i samarbejde med ejendomsudviklingsselskabet Norstad Development. C.F. Møller Architects har i samarbejde med Artelia sat stregerne til projektet.