Stor industrigrund i Vestbyen i Aalborg kan blive byudviklet

Den 224.000 kvadratmeter store Nordens Grund i Vestbyen i Aalborg kan gå spændende tider i møde. Nyt svar fra Miljøstyrelsen giver grund til optimisme.

Med en beliggenhed helt ud til Limfjorden i Vestbyen i Aalborg er oplag af vindmøllevinger måske ikke den mest oplagte funktion for en 224.000 kvadratmeter stor grund tæt på den kommende endestation for Plusbussen. Ifølge Nordjyske er det dog, hvad Nordens Grund primært bruges til.

Det gør den blandt andet, fordi myndighederne har kigget med nogen skepsis på et ønske fra ejeren af grunden, Mølholmparken A/S, der ejes af Bladt-familien, om at udvikle området med blandt andet rækkehuse, lejligheder, kontorer og butikker. Myndighedernes skepsis skyldes ifølge Nordjyske risikoen for lugtgener fra Renseanlæg Vest, der ligger vest for Nordens Grund.

Ifølge Thomas Bladt, der ejer grunden sammen me­d to søskende, har vinden dog skiftet i retning af, at grunden alligevel kan udvikles. Det fortæller han til Nordjyske i forbindelse med, at Aalborg Kommune frem til den 13. februar afholder fordebat om byudviklingsplanen for Vestbyen.

– Den aktuelle høring om Aalborgs Vestby, der også omfatter vores grund, har gjort, at vi nu ønsker at sætte mere fart på planlægningen. Samtidig har vi nu fået Miljøstyrelsens ord for, at de lugtgener, der tidligere var en forhindring, nu er reduceret så væsentligt, at grunden reelt kan anvendes til de ønskede formål. Der skal dog formodentligt etableres en bufferzone på 25 meter fra skel mod renseanlægget, siger Thomas Bladt til avisen.

Nordens Grund i Vestbyen i Aalborg kan blive udviklet med boliger, kontorer og butikker.
Nordens Grund i Vestbyen i Aalborg kan blive udviklet med boliger, kontorer og butikker.

Fra Aalborg Kommune forlyder det, at der er et ønske om at bygge butikker ved Nordens arealer, mens der ikke kan bygges boliger. By og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) holder dog en dør på klem.

– Vi kan aldrig planlægge for en miljøkonflikt, så vi skal ind og have luret om det her nu også kan lade sig gøre, siger Jan Nymark Thaysen til Nordjyske.

Ifølge avisen er det tanken, at det gamle røde fabrikskontor ud mod Mølholmsvej skal bevares.