Stor interesse for 550 nye boliger i nordjysk udviklingsområde

Boligbyggerierne på Stigsborg i Nørresundby skrider hastigt fremad. Inden for de kommende seks måneder vil der samlet set være knap 550 indflytningsklare boliger i bydelen. Og der er meget, der tyder på, at boligerne hurtigt kan blive beboet.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Åbent hus til Fjordpynten, som Erik Sørensen Byg opfører på Sitgsborg i Nørresundby. Foto: PR.
Åbent hus til Fjordpynten, som Erik Sørensen Byg opfører på Sitgsborg i Nørresundby. Foto: PR.

Over de kommende 20 år udvikles Stigsborg, hvor der i alt skal bygges 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. De første beboere i den nye bydel i Nørresundby kunne sidste år kunne pakke flyttekasserne ud, og siden har interessen for at bosætte sig i udviklingsområdet været støt stigende i takt med, at flere og flere boligbyggerier skyder op på det 54 hektar store område. Det skriver selskabet bag udviklingen, Stigsborg P/S, i en pressemeddelelse.

En af dem, der har mærket den store interesse, er det lokale ejendomsselskab Erik Sørensen Byg, der står bag opførelsen af Fjordpynten med 123 udlejningsboliger.

– Vi har oplevet en helt fantastisk efterspørgsel på Fjordpynten og har således allerede på nuværende tidspunkt udlejet lidt over halvdelen af alle boliger. Det er utroligt tilfredsstillende, at vi knap et halvt år før indflytning kan opnå så høj en udlejningsprocent, udtaler Ole Skovrider, der er direktør i Erik Sørensen Byg.

Fjordpynten, som Erik Sørensen Byg opfører på Sitgsborg i Nørresundby. Foto: PR.
Fjordpynten, som Erik Sørensen Byg opfører på Sitgsborg i Nørresundby. Foto: PR.

Boligerne i Fjordpynten henvender sig til en blandet beboergruppe. Lejlighederne opført i vidt forskellige størrelser fra 35 til 132 kvadratmeter, så der er plads til alle lige fra seniorer og enlige til yngre par og børnefamilier. De kommende boliger i Fjordpynten forventes at være klar til indflytning den 1. april 2023.

Nørresundby Boligselskab var i 2021 de første med 69 indflytningsklare boliger på Stigsborg. Siden fulgte Havnebryggen med 91 ejerlejligheder i september i år, og foruden Fjordpynten bliver der i første halvår af 2023 også sat flueben ved det store boligprojekt Stigsborg Have. Dermed bliver der næste år tilføjet knap 400 nye boliger til bydelen.

Fjordpynten, som Erik Sørensen Byg opfører på Sitgsborg i Nørresundby. Foto: PR.
Fjordpynten, som Erik Sørensen Byg opfører på Sitgsborg i Nørresundby. Foto: PR.

– Vi er godt med i forhold til vores tidsplan, og det betyder, at der samlet set vil være omkring 550 indflytningsklare boliger i området inden sommeren næste år, lyder det fra Anton Hessellund, direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S

– Det er det foreløbige klimaks på 5-10 års forberedelser, og så er det jo glædeligt at opleve en så stor interesse for området.

Stigsborg Have består af to boligbyggerier, hvoraf de første 137 lejeboliger efter forventning står klar til indflytning den 1. marts 2023, mens de resterende boliger forventes at være indflytningsklar inden sommeren næste år.

Fakta om Stigsborg P/S

Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en omfattende kommunal udbudsproces.

Stigsborg P/S har i første omgang til formål at udvikle første etape af Stigsborg, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej. Første etape har et samlet areal på cirka 33 hektar og omfatter blandt andet Aalborgs største bypark, Stigsparken. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til anden og tredje etape.

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder som blandt andet Dansk Svovlsyre –og kunstgødning fabrikken Limfjorden, der senere skiftede navn til Superfos og senere igen Kemira.

De i alt 4.000 boliger i Stigsborg vil primært være leje- og ejerboliger i fire-seks etager samt byhuse og rækkehuse i to-tre etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker og lignende) vil også få plads i området.

Kilde: Stigsborg P/S.