Nordicals skal formidle salget af en atombunker på Sejerskovvej i Odense. Foto: Nordicals Odense.
Nordicals skal formidle salget af en atombunker på Sejerskovvej i Odense. Foto: Nordicals Odense.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Nordicals skal formidle salget af en 527 kvadratmeter stor atombunker på Sejerskovvej 17B i Odense.

På få dage har tiltrukket stor interesse blandt både ejendomsinvestorer, virksomheder og private samlere.

Det oplyser erhvervsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

– Der har været overvældende stor interesse de første døgn efter den er kommet til salg. Timingen har selvfølgelig været god, fordi ejendommen taler ind i det øgede fokus, der er kommet på prepping efter beredskabsstyrelsen kom med sine anbefalinger, men interessen har også været stor fra investorer og virksomheder, der ser andre potentialer i bunkeren, fortæller Max Klinkby-Silver, der er erhvervsmægler hos Nordicals Odense.

Bunkeren ligger på en 1.485 kvadratmeter stor grund og har 36 rum under jorden. Frem til 2003 indgik bunkeren i beredskabet som mulig kommandocentral, og nåede at blive brugt to gange – blandt andet under Cubakrisen.

Forventer hurtigt salg

Nordicals har tidligere solgt bunkeren i et offentligt udbud i 2013. Denne gang er bunkeren prissat til 3 millioner kroner.

Ifølge erhvervsmæglerne er der masser af muligheder for den fremtidige ejer:

– Bunkeren er godkendt til lager, men med de rigtige tilladelser vil den sandsynligvis også kunne bruges til events eller lignende. Med den interesse, vi har oplevet, forventer vi et relativt hurtigt salg, og så bliver det spændende at se, hvad den fremtidige ejer vil bruge ejendommen til, siger Max Klinkby-Silver.

Det er ikke hver dag, at man får en bunker til salg, og derfor har referencerne også været forholdsvist få.

– Prissætningen er selvfølgelig lidt ekstra udfordrende, fordi der er meget få referencer på denne type ejendom. Der har vi heldigvis et stærkt samarbejde på tværs af landet, der sætter os i stand til at kvalificere vores vurderingsarbejde, fortæller Max Klinkby-Silver.

Den nuværende ejer, anpartsselskabet Bunker IT, har haft ejendommen udlejet til IT-virksomheden, IT-Hotellet, der har brugt bunkeren til at opbevare servere under jorden.