Stort projekt med boliger og erhverv på Østerbro er godkendt

Et projekt med 31.000 kvadratmeter boliger, erhverv en daginstitution samt et supermarked på Østerbro er godkendt trods konservativ modstand.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Politikerne i borgerrepræsentationen i København har endeligt vedtaget en ny lokalplan for ejendommene på Bryggervangen 7-19 og Sejrøgade 10-14 ved Skt. Kjelds Plads på Østerbro.

Kun de syv medlemmer fra De Konservative samt løsgænger Helle Jønch stemte imod vedtagelsen.

Den eksisterende erhvervsbygning på 4.800 kvadratmeter i området blev opført som en værkstedsbygning for F. Bülow & Co Automobilhus i 1960. I dag anvendes bygningen til blandt andet til en 2.500 kvadratmeter stor dagligvarebutik ud mod Sejrøgade, engroshandel, karate- og bokseklub samt en daginstitution.

Men fremtiden byder på fortætning af den 13.550 kvadratmeter store grund, hvor AkademikerPension, Nrep, Deas og Boligforeningen 3B står i samarbejde med ACT Architects bag et 30.500 kvadratmeter stort projekt.

Den kommende bebyggelse med 25.500 kvadratmeter boliger bliver opført som et karrébyggeri i tre-syv etager, hvor tre facader vender ud mod Sejrøgade, Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen.

Lokalplanen stiller krav om, at 25 procent af de kommende lejligheder skal være almene boliger. Det svarer til 6.300 kvadratmeter almene boliger.

De Konservative stillede i forbindelse med sagen et ændringsforslag om, at at lokalplanen skulle sendes tilbage til Teknik- og Miljøforvaltningen med henblik på fornyet høring med krav om blot 20 procent almene boliger samt om en parkeringsnorm med krav om en parkeringsplads per 100 kvadratmeter bolig.

– Fra Konservatives side har vi en række betænkeligheder ved projektet, sagde gruppeformand for De Konservative, Morten Melchiors, på mødet i borgerrepræsentationen den 6. marts.

– Det skyldes først og fremmest de lokale bekymringer, der har været i forbindelse med potentielle skyggegener såvel som med bebyggelsesprocenten. Vi er dog også overbeviste om, at disse gener kan løses i projektet og ved, at man justerer på projektet.

– Til gengæld så har vi et par andre udfordringer, og den største af dem er, at parkeringsnormen, som den bliver præsenteret her, er fuldstændig urealistisk. Hvis vi kigger på det reelle bilejerskab i København og i særdeleshed udviklingen i bilejerskabet i København, så er det skudt helt ved siden af, lød det fra Morten Melchiors.

Ændringsforslaget blev dog forkastet.

I tilknytning til det kommende nybyggeri etableres en parkeringskælder. Der kommer til at være cirka 124 bilparkeringspladser og omkring 1.150 cykelparkeringspladser, når området er fuldt udbygget.

Området ligger cirka 400 meter fra metrostationen Vibenhus Runddel og cirka 660 meter fra S-togsstationen Ryparken Station og betegnes derfor som stationsnært.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling