Mobilitetshuset på Stigsborg er tegnet af Juul Frost Arkitekter. Foto: PR.
Mobilitetshuset på Stigsborg er tegnet af Juul Frost Arkitekter. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Den 29. februar åbner bylivshuset Henning J på Stigsborg i Nørresundby. Huset skal indeholde børne- og kreaområde, fleksible studiepladser, loungehjørne og et fodboldområde dedikeret til fodboldlegenden Henning Jensen.

Det skriver Stigsborg P/S i en pressemeddelelse.

Bylivshuset Henning J får en midlertidig placering på Stigsborg Bygade 31 i Stigsborgs parkeringshus, der er udformet som et såkaldt mobilitetshus med forskellige faciliteter såsom delebil, løbehjulsstativ, pakkeboks, udkigspost og cykelreparation.

Foruden bylivshuset åbner også Surdejsbageren i mobilitetshuset, der er tegnet af Juul Frost Arkitekter.

– Vi har gennem længere tid undersøgt muligheden for at åbne endnu en butik, men vi har ventet på at finde den rette beliggenhed. Det har vi nu fundet, og jeg er helt overbevist om, at Stigsborg er det perfekte område at slå os ned i, da der er masser af liv og mennesker i forskellige aldre, som passer godt til netop vores bageri, udtaler Jesper C. Winter, der er ejer af Surdejsbageren.

Læs også: Ny bypark på Stigsborg forventes færdig i 2026

Surdejsbageren får placering i bylivshusets stueetage med egen indgang, så der både er mulighed for at hente kaffe og brød to go samt sætte sig i caféen eller bylivshusets øvrige områder.

Bylivshuset skal på sigt rykke ned på Stigsborgs nye skole, Børne- og Ungeuniverset, som forventes at stå færdig i løbet af 2025.

– Bylivshuset Henning J skal fungere som et moderne forsamlingshus, hvor man kan nyde en god kop kaffe, fordybe sig i sin computer, være kreativ med sine børn, eller blot har brug for et sted at slå sig ned, udtaler Hanne Kræn, der er bylivsudvikler hos A. Enggaard, som er en del af selskabet Stigsborg P/S samme med Aalborg Kommune og PFA Pension.

– Tanken er, at der løbende skal åbnes op for forskellige aktiviteter såsom strikkeklub, gåklub og meget mere, som kan være med til at invitere beboerne ind i huset.

Fuldt udviklet vil den nye bydel rumme 4.000 boliger samt blandt andet skole, plejehjem, daginstitutioner, kontorerhverv, caféer og butikker.