Birgitte Clausen indtræder i direktionen hos Taasinge Elementer ved siden af administrerende direktør Martin Tholstrup. Foto: PR.
Birgitte Clausen indtræder i direktionen hos Taasinge Elementer ved siden af administrerende direktør Martin Tholstrup. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Et udviklingsforløb for ledergruppen i Taasinge Elementer fører nu til, at facilitatoren af forløbet, organisationsudvikler Birgitte Clausen, træder ind i direktionen hos Taasinge Elementer ved siden af administrerende direktør Martin Tholstrup. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

– Vi er inde i en meget positiv udvikling og er nået til et punkt, hvor der er brug for at styrke ledelsen for at løfte Taasinge Elementer til det næste niveau. Vi har det seneste halve år arbejdet tæt sammen med Birgitte Clausen, og det har fungeret fantastisk godt for begge parter. Birgitte besidder mange af de kompetencer, vi har brug for, og jeg er utroligt glad for, at hun nu bliver en fast del af Taasinge Elementer, siger administrerende direktør Martin Tholstrup.

Taasinge Elementer er lige nu undervejs i en omfattende, strategisk proces, der medfører en massiv industrialisering af virksomheden og hele sortimentet af træbaserede løsninger til byggeriet. Sideløbende vokser interessen for at bygge med træ som led i den grønne
omstilling. Ansættelsen af Birgitte Clausen skal være med til at sikre, at Taasinge Elementer på alle niveauer er i stand til at gribe mulighederne i et voksende marked for bæredygtige byggeløsninger.

– En ultra interessant mulighed Birgitte Clausen kommer til Taasinge Elementer med omfattende erfaring inden for ledelse, udvikling og organisering fra stillinger i store internationale virksomheder som Lego, Siemens og Velux.

Siden 2014 har hun drevet egen virksomhed, Struqtures, der tilbyder ledertræning og softwaretil organisationsudvikling. Med beslutningen om at takke ja til et direktørjob hos Taasinge Elementer, træder Birgitte Clausen nu et skridt tilbage i Struqtures og overlader den daglige ledelse og en del af ejerskabet til to kollegaer.

– Jeg havde ikke forudset, at jeg allerede nu skulle træde i baggrunden i min egen virksomhed. Men jeg brænder for forretningsudvikling, og Taasinge Elementer er en ultra interessant mulighed. Vi er kommet tæt på hinanden gennem de seneste måneder og har oplevet et match, som smager af mere, både personligt og værdimæssigt. Og har man bare en lille smule grønt hjerte, er det ikke svært at blive tiltrukket af de muligheder, der ligger i den grønne omstilling for en virksomhed som Taasinge Elementer. Potentialet er kæmpestort, siger Birgitte Clausen.

Todelt ledelse med ligestillede direktører

I den nye direktion vil Martin Tholstrup formelt have titel af administrerende direktør. Men i praksis vil han og Birgitte Clausen være ligestillede direktører uden særskilte ansvarsområder.

En todelt ledelse skal give mere kvalificerede beslutninger og bedre forudsætninger for at skabe en vækststærk organisation.

– Vi mener, at vores respektive kompetencer udnyttes bedst i et ligeværdigt samarbejde. Jeg har en dyb indsigt i markedet efter mange år i branchen, mens Birgitte har stor erfaring med ledelse og organisering fra store internationale virksomheder, siger Martin Tholstrup.

Om Taasinge Elementer

Taasinge Elementer er etableret i 1971 og er Danmarks ældste og største producent af
præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ. Virksomheden har tre fabrikker i Danmark – på Tåsinge, i Hampen og i Sindal – samt en fabrik i Letland.

De fire fabrikker producerer tilsammen cirka 300.000 kvadratmeter træelementer årligt til alle former for nybyggeri samt energirenovering. Produktsortimentet omfatter træbaserede løsninger til facade, tag, vægge og dæk. Taasinge Elementer har eget montagefirma (TE Montage) og ejer desuden virksomhederne Nordic Build (Danmark), RVT (Norge) og LV Elements (Letland).

Taasinge Elementer har siden 2017 været en del af den børsnoterede koncern, Nordic Waterproofing, som også ejer blandt andet Phønix Tag og Hetag i Danmark.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling