Tækker Group køber den gamle arkitektskole Aarhus

Colliers har på vegne af Freja Ejendomme den gamle arkitektskole i Latinerkvarteret i Aarhus. Køber er lokale Tækker Group.

Freja Ejendomme har med hjælp fra erhvervsmæglere fra Colliers solgt to ejendomme på henholdsvis Paradisgade 4-6 og Studsgade 33 midt i Latinerkvarteret i Aarhus til Tækker Group.

Ejendommene er oprindeligt opført til blandt andet henholdsvis skole og dampvæveri, og senest er bygningerne i en lang årrække blevet anvendt som arkitektskole.

Handlen faldt på plads lige før sommerferien og omfatter flere bygninger, som er fordelt på to matrikler. Bygningerne omfatter et samlet areal på 6.174 kvadratmeter, og de sælges fri for lejere, skriver Colliers i en pressemeddelelse.

Tækker Group køber den gamle arkitektskole Aarhus. Her ses ejendommen på Studsgade 33. Foto: Colliers.
Tækker Group køber den gamle arkitektskole Aarhus. Her ses ejendommen på Studsgade 33. Foto: Colliers.

Ifølge erhvervsmæglerne har der være tale om en relativ kort salgsproces, hvor adskillige danske investorer udviste betydelig interesse.

Ejendommene blev udbudt samlet, men det var muligt at afgive bud på en eller begge ejendomme.

Den store interesse fra flere investorer skyldes ifølge Anders Holm, partner hos Colliers, en stabil efterspørgsel for denne type produkter.

– Markedet for disse typer af ejendomme er populært, og der er stor interesse, når dem på de gode placeringer bliver udbudt. Kigger vi på markedet for 1-2 år siden kunne vi ikke have leveret bedre end nu på denne sag. Markedet for kontorudlejning er rigtig stærkt og den aktuelle inflation og et stigende renteniveau har ikke haft en nævneværdig effekt på denne handel, udtaler han i pressemeddelelsen.

Tækker Group overtager ejendommene den 1. oktober 2022, og arbejdet med at finde  lejere er ifølge Colliers allerede godt i gang.