Tækker Group køber tandlægeklinikken ved Hipsterhøjen

Parkeringspladsen rundt om Hipsterhøjen skal omdannes, så det bliver en grøn og aktiv del af Graven i Latinerkvarteret, lyder visionen.

Ejendomsselskabet Graven 21 ApS, der en del af Tækker Group, har købt den gamle tandlægeklinik i Graven ved Hipsterhøjen.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen vil bygningen, der husede tandlægeklinikken, blive bevaret. På første sal skal der etableres værksteder til kunstnere, designere og musikere, mens stueetagen åbnes op med cafe, udstilling og butik, så den bliver en aktiv del af byrummet og den stemning, der er i Latinerkvarteret.

– Projektet er lykkedes med at sætte den smukke, bevaringsværdige bygning i spil på en ny måde, så den bliver en aktiv del af det helt særlige miljø, der er ved Hipsterhøjen. Jeg er sikker på, det kommer til at bidrage positivt til det byliv, der er i dag, udtaler Nicolaj Bang (K), rådmand, Teknik og Miljø.

I dag er Hipsterhøjen omringet af parkering og vej, men i fremtiden vil terrænet blive hævet, så hele pladsen foran klinikken bliver en del af Hipsterhøjen. Det vil give bedre sammenhæng mellem byrummet og bygningen, så kulturen bliver en del af Hipsterhøjen.

– Jeg er glad for, at projektet giver byens kunstnere og andre kreative en helt naturlig plads i Latinerkvarteret. Hipsterhøjen forbliver et sted aarhusianerne kan hænge ud i Latinerkvarteret, hvor der i fremtiden vil være mere kunst og kultur til glæde for hele Aarhus, udtaler Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus.

Der vil fortsat være offentlig adgang til hele Hipsterhøjen – ligesom i dag.

Fra tandlægeklinik til kulturklinik

Tækker Group ønsker at forvandle tandlægeklinikken til et levende kulturpunkt – et kulturelt åndehul for byens borgere.

– Det er fantastisk at kunne være med til at etablere noget af det, som Aarhus mangler allermest – et hus hvor kunst, kultur, musik og iværksætteri kan udvikles, praktiseres og fremvises. Et frirum midt i byen til vores fælles gavn, udtaler Jørn Tækker, ejer af Tækker Group.

Ifølge Aarhus Kommune understøtter projektet visionerne for midtbyen, hvor byrådet lægger op til, at der skal bygges videre på de kvaliteter, Latinerkvarteret rummer i forvejen.

Teknik og Miljø vil i den kommende tid kvalificere projektet sammen med køber, inden arbejdet med at omdanne byrummet og bygningen kan gå i gang, oplyser kommunen.