Kristian Knorr Svane er tiltrådt som bæredygtighedschef i en nyoprettet stilling hos Egernsund Wienerberger, hvor han skal stå i spidsen for virksomhedens bæredygtige dagsordener på tværs af de nordiske lande. Det skriver teglvirksomheden i en pressemeddelelse.
– Som ny nordisk bæredygtighedschef ser jeg særligt frem til at drive de mange vigtige udviklingsaktiviteter i en ambitiøs virksomhed, der allerede er nået langt i forhold til den bæredygtige dagsorden. Ikke mindst med markedets mest CO2-besparende mursten LESS har Egernsund Wienerberger lagt et solidt fundament, som det nu er min fornemmeste opgave at bygge videre på mod vores mål om CO2-neutralitet, genanvendelse og en mere klimabevidst teglproduktion, udtaler Kristian Knorr Svane.
I foråret omlagde Egernsund Wienerberger deres største teglværk Vesterled til udelukkende at producere LESS-murstenen, der samlet set har muliggjort en reduktion af CO2-udledningen fra produktionen med 60-80 procent.
Den nye bæredygtighedschef er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus og har siden dedikeret karrieren til at beskæftige sig med den grønne omstilling af byggeriet.
Erfaringen er blandt andet hentet hos GXN, Atelier Kristoffer Tejlgaard og Aart, hvor han var ansat som arkitekt og bæredygtighedsspecialist.
– Jeg er, og har altid været, drevet af at udvikle det byggede miljø i en mere bæredygtig retning. Omstilling er strengt nødvendigt, og her kommer vi ikke uden om innovation og teknologisk udvikling, fortæller Kristian Knorr Svane.
Henrik Dietrichsen, der er Regional Managing Director Nordics hos Egernsund Wienerberger, fortæller, at teglvirksomheden har en målsætning om at nedbringe CO2-udledningen med 30 procent inden udgangen af 2024 samt opnå fuld neutralitet i 2050.
Det skal ske ved teknologisk udvikling og produktinnovation.
– Med Kristian, der er både højt specialiseret og dedikeret, har vi hentet de bedste kompetencer til at stå i spidsen for bæredygtighedsindsatsen i Norden, udtaler Henrik Dietrichsen.
Teglvirksomheden ser blandt andet i retning af teknologier som elovne og varmepumper og muligheden for CO2-fangst såkaldt Carbon Capture-teknologi.
Fremtidens klimadagsorden
Kristian Knorr Svane kan desuden bryste sig af titlerne DGNB-konsulent og WELL AP, mens næste skridt er at uddanne sig inden for det førende miljøcertificeringssystem for bygninger i henholdsvis Norge og Sverige, BREEAM-NOR og Miljöbyggnad.
– Ikke mindst fra et historisk perspektiv er tegl spændende at beskæftige sig med, fordi det som et af de ældste materialer er en kæmpestor del af vores bygningskulturarv. Som teglvirksomhed er det derfor afgørende at sikre, at det holdbare og højst anvendelige materiale går op i en højere enhed med fremtidens klimadagsorden, lyder det afrundende fra Kristian Knorr Svane.
Når han ikke slår sine folder på kontoret på Frederiksberg eller på teglværkerne, holder han til i Ugelbølle på Djursland, hvor han bor med sin kone og deres tvillinger. Fritiden investerer han gerne i håndværksprojekter eller ture på sin racercykel eller mountainbike.