Den tidligere landsholdsspiller, Peter Rasmussen, har solgt en grund til et boligprojekt på Rundvejen i Frydendal i Aalborg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Den tidligere landsholdsspiller, Peter Rasmussen, har solgt en grund til et boligprojekt på Rundvejen i Frydendal i Aalborg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Som fodboldspiller fik Peter Rasmussen 13 kampe på det danske landshold. Siden har han skiftet fodboldstøvlerne ud med mursten og har netop solgt en udviklingsgrund på Rundvejen 6A i Aalborg. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den unikke grund, oplyser erhvervsmægleren i en pressemeddelelse.

– Da jeg købte grunden i 2014, syntes jeg, det var et fantastisk sted, og jeg havde store ambitioner for udviklingen. Planen var at lave et hyggeligt Bed & Breakfast, som jeg selv skulle drive. Udsigterne var dog lange, og jeg måtte ændre kurs undervejs. Da corona kom i spil, og gjorde det sværere at drive Bed and Breakfast, blev tanken egentlig at bygge med salg for øje. Jeg måtte bare erkende, at min erfaring på området var minimal, så jeg gik i en længere periode og overvejede, hvad det klogeste træk ville være. Så tog jeg fat i EDC Erhverv Poul Erik Bech, og derfra gik det ret stærkt, udtaler Peter Rasmussen.

– Med salget af Rundvejen 6A har jeg fået ryddet lidt ud i min portefølje, og det passer mig fint. Aktuelt har jeg otte rækkehuse lidt uden for Aalborg og et enkelt erhvervslokale i Hinderup i Aarhus. Med en usikker verdenssituation og et svingende aktiemarked er status quo fint for mig, og jeg vil lige se tiden an, inden jeg investerer i noget nyt, siger den tidligere landsholdsspiller, der blandt andet var afgørende i King Fahd Cup (nu Confederations Cup) finalen i 1995 med sin scoring til 2-0 mod Argentina.

Problematisk byggeri skræmmer ikke

Rundvejen 6A har et grundareal på 2.941 kvadratmeter og ligger højt i Frydendal med udsigt over Aalborg. Lokalplanen giver tilladelse til at opføre boligbyggeri i to plan med en bebyggelsesprocent på op til 60 procent. Michael Jensen og Bo Lynge Nielsen har gennem selskabet Frydenhøj ApS har købt projektgrunden.

– Jeg har haft grunden i kikkerten i længere tid, hvor Jeg i perioden har kigget ind i, hvordan man bygger på en svær grund som denne. Grunden hælder med seks meter fra den ene til den anden ende, så det er nok op imod 7.500 kubikmeter jord, der skal køres fra ejendommen, inden byggeriet kan igangsættes. jeg tror dog på, at beliggenheden vil opveje for problematikkerne på lang sigt. Det er en fantastisk beliggenhed tæt på indkøbsmuligheder, det nye supersygehus og Aalborg Universitet, siger Michael Jensen.

– Planen er at opføre 24 lejligheder på 50 kvadratmeter og seks lejligheder på 77 kvadratmeter med redskabsrum samt 10 kvadratmeter altan til dem alle. Nedbrydningen af det eksisterende begynder allerede indenfor de næste 14 dage. Nedrivningstilladelsen er kommet og byggeriet begynder, så snart vi har byggetilladelsen fra kommunen – forhåbentlig lige efter sommer, uddyber han.

Salg via post

Salget af Rundvejen 6A kom i første omgang fra start via et fysisk brev.

– Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle med udviklingsgrunden, så da jeg modtog post fra EDC Erhverv Poul Erik Bech, om at de søgte projektgrunde, tog jeg hurtigt kontakt. Jeg har været meget tilfreds med samarbejdet og rådgivningen undervejs. Vi har haft en god dialog hele vejen igennem, og det viste sig også at være den bedste løsning at sælge, så det har været et fremragende samarbejde, siger Peter Rasmussen.

Michael Stilling, partner i EDC Poul Erik Bech Aalborg, formidlede salget af projektgrunden.

– Det er en enormt interessant sag, der ligger i et yderst attraktivt område i Aalborg, som især er kendetegnet ved parcelhusbebyggelse, men også flere små erhverv. Udover en fantastisk udsigt, ligger kvarterets grønne åndehul, Vandbakken, der er lidt af en overset, rekreativ perle midt i Aalborg. Vi glæder os til at følge byggeriets udvikling i fremtiden og ønsker køber og sælger al held og lykke fremover, siger Michael Stilling.