Totalrenoveret hovedbibliotek på Kultorvet genåbner som kontorhus

Efter renovering genåbner Knud Højgaards Hus på Kultorvet i København som kontorhus. Næsten alt er udlejet, oplyser erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Knud Højgaards Hus på Kultorvet midt i København er næsten fuldt udlejet. Lintrup & Norgart står for udlejningen af kontorlokalerne.
Knud Højgaards Hus på Kultorvet midt i København er næsten fuldt udlejet. Lintrup & Norgart står for udlejningen af kontorlokalerne.

Om få måneder genåbner et næsten fuldt udlejet Knud Højgaards Hus. Bygningen blev indviet i 1957, hvor den lagde adresse til Københavns Hovedbibliotek på Kultorvet, der ligger tæt på Nørreport Station, der er Danmarks mest travle togstation.

I 1993 rykkede Niels Brock Copenhagen Business College ind, og lige nu er entreprenøren MT Højgaard ved at afslutte en totalrenovering af bygningen med butiksareal i gadeplan og fem etager med i alt 8.300 kvm kontorer. Det fremgår af en pressemeddelelse fra erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart, som står for udlejningen af kontorlokalerne.

– Vi er glade for allerede før åbningen at kunne melde stort set fuldt udlejet – i øjeblikket har hovedstaden faktisk lige knap 400.000 ledige kvadratmeter kontorareal, udtaler Jesper Norgart, partner hos erhvervsmægleren Lintrup & Norgart.

Af meddelelsen fremgår det, at Danfoss rykker ind på to etager, mens konsulentfirmaet Trustworks lejer én etage. Det samme gør en stor udenlandsk virksomhed, som ønsker at være anonym, og endelig overtager Blast, som arrangerer globale turneringer i e-sport, det meste af 3. sal.

Knud Højgaards Hus på Kultorvet midt i København er næsten fuldt udlejet. Lintrup & Norgart står for udlejningen af kontorlokalerne.
Knud Højgaards Hus på Kultorvet midt i København er næsten fuldt udlejet. Lintrup & Norgart står for udlejningen af kontorlokalerne.

Resten af dén etage udgør det eneste ledige kontorlejemål i ejendommen. Der er tale om et lejemål på 750 kvm, der kan stå færdigindrettet til en ny lejer i slutningen af 2023.

Lintrup & Norgart har de senere år rådgivet pensionskasser og andre investorer om den optimale udnyttelse og indretning af store kontorbygninger og flerbrugerhuse, for eksempel Vibenshuset i den gamle chokoladefabrik på Østerbro, Copenhagen Towers i Ørestad, Huset Edison i en tidligere glødepærefabrik på Amager og Coop/FDB’s gamle Trikotagefabrik på Islands Brygge.

– Større bygninger bliver ofte omdannet til flerbrugerhuse med mange lejere, men vi vurderede, at etagevis udlejning var oplagt hér, fordi der i indre by er udbredt interesse for store, moderne kontorlokaler i ét plan. Som ejer inddrog Knud Højgaards Fond os tidligt i forløbet, og vi fik udarbejdet indretningstegninger samt udvendige og indvendige visualiseringer af ejendommen, så mulige lejere hurtigt kunne få en forståelse for udtryk og kvalitetsniveau for de færdige kontorlokaler, og så udlejer på forhånd kunne beregne den samlede økonomi for at istandsætte lejemålene, udtaler Jesper Norgart.

Bygningen er opkaldt efter civilingeniør Knud Højgaard, som var stifter af entreprenørkoncernen Højgaard & Schultz, der mange år senere blev en del af MT Højgaard. Den velgørende fond med hans navn blev etableret med penge fra hans formue, og fonden er hovedaktionær i det børsnoterede MT Højgaard.

Om Knud Højgaards Hus på Kultorvet

·        Opført i 1957, ejes fortsat af Knud Højgaards Fond

·        Totalrenoveres af MT Højgaard 2021-23 med DGNB Sølv-certifikat i bæredygtighed

·        Husede først Københavns Hovedbibliotek, fra 1993 Niels Brock Copenhagen Business College

·        Gadeplan med butiksareal og spisesteder

·        5 kontoretager på i alt 8.300 kvadratmeter, udlejet til blandt andet Danfoss, Blast og Trustworks

·        Central beliggenhed tæt på blandt andet Nørreport Station

·        Lintrup & Norgart har rådgivet om renoveringen og står for kontorudlejningen

·        Et enkelt lejemål på 750 kvadratmeter (på 3. sal) er stadig ledigt og kan stå klart ultimo 2023

Kilde: Lintrup & Norgart.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling