Trods høje renter: Flere får lånetilbud til boligkøb

Flere har i maj 2024 fået et lånetilbud til boligkøb end året før. Det er typisk for det sene forår, at flere går med boligkøb i tankerne.

Danskerne har i maj måned indhentet 4.515 lånetilbud til køb af ejerboliger og sommerhuse. Det er godt 10 procent flere end i samme måned sidste år.

Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Dermed fortsætter den stigende interesse for lån til køb af ny bolig, som vi har set siden starten af året, skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse.

– Vi ser typisk, at interessen for boligkøb stiger, når sommeren nærmer sig. Det er også tilfældet i år. Og noget tyder på, at de fortsat højere renter på boliglån, sammenlignet med for få år siden, ikke har lagt en dæmper på danskernes drømme om nyt hjem eller sommerhus, udtaler Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

– Samtidig er der snart gået et halvt år, siden det nye boligskattesystem trådte i kraft, og dermed er der også kommet en bedre afklaring på, hvad det helt konkret koster at købe drømmeboligen. Det kan også have medvirket til den stigende aktivitet på boligmarkedet.

Hun påpeger, at interessen for boligkøb dog fortsat er lavere end i slutningen af 2023, hvor en forholdsvis høj aktivitet på boligmarkedet nok var drevet af et ønske om, at handle eventuelle skatterabatter med, inden det nye boligskattesystem trådte i kraft ved årsskiftet.

– For med det nye boligskattesystem fulgte der en skatterabat med, hvis boligskatten steg, og hvis boligen blev overtaget, inden de nye regler trådte i kraft, udtaler Ane Arnth Jensen.