AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Peper & Söhne Corporate Group går nu ind i Danmark. Den tyske investor og projektudvikler har stiftet selskabet Peper & Soehne ApS med base i København. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det første projekt af Peper & Soehne ApS er allerede på tegnebrættet. På Europavej ved Maribo på Lolland har Peper & Soehne ApS købt en 50.000 kvadratmeter stor byggegrund af Lolland Kommune. Her skal der udvikles en ny erhvervspark.

Peper & Söhne Corporate Groups indtræden på det danske marked er sket i samarbejde med tyske Robert C. Spies fra Bremen. Ejendomsrådgivningsfirmaet etablerede sig i Danmark i foråret 2021, og det danske datterselskab, Robert C. Spies Nordics ApS står for markedsføringen af erhvervsparken.

Det er ikke mindst den kommende Femern-forbindelse, der har trukket Peper & Söhne til Lolland.

Den nyerhvervede grund ligger kun 15 kilometer fra byggepladsen for Femern Bælt-tunnelen, og det tyske selskab forventer, at forbindelsen vil give regionen “et enormt økonomisk løft”, når den er færdigbygget.

– Efterspørgslen efter etableringsarealer til erhvervsmæssig brug er allerede stigende, og vi imødekommer dette behov med vores grundkøb, udtaler Christoph Peper, der er Managing Partner i Peper & Söhne Corporate Group.

Erhvervsparken med navnet “Hub 48 Maribo” vil blive udviklet i to etaper. Først vil der blive opført håndværkerpladser med et samlet lejeareal på cirka 3.800 kvadratmeter og flere erhvervsenheder med et samlet lejeareal på cirka 4.900 kvadratmeter.

– Disse lejemålsenheder er primært rettet mod lokale virksomheder fra Maribo-regionen og virksomheder, der er involveret i opførelsen af Femern Bælt-tunnelen, forklarer Marco Dibbern, administrerende direktør for Peper & Soehne ApS.

Byggeriet af bygningerne i den første fase begynder i 2023, og DS Gruppen fra Hobro vil være ansvarlig for byggefasen. Kontraktforhandlinger er ved at blive afsluttet, oplyses det i meddelelsen. Den nordjyske totalentreprenør har siden sidste år været en del af den tyske Goldbeck-koncern, som opererer i hele Europa.

Startskuddet til den anden byggefase vil blive givet i 2024. Her vil der blive opført “flere lette industriarealer” med et samlet lejeareal på 6.700 kvadratmeter og en logistikbygning med et samlet lejeareal på næsten 8.000 kvadratmeter.

Tyske Peper & Söhne Corporate Group står bag udviklingen af industriparken "Hub 48 Maribo" på Lolland.
Tyske Peper & Söhne Corporate Group står bag udviklingen af industriparken “Hub 48 Maribo” på Lolland.

– I anden fase vil der blive skabt plads, som er rettet mod virksomheder, der har brug for større produktionsarealer eller logistikplads, uddyber Marco Dibbern.

Udviklingen af Hub 48 Maribo vækker glæde på borgmesterkontoret i Lolland Kommune.

– Det siger i den grad noget om Lollands potentiale, når en seriøs tysk virksomhed som Peper & Söhne satser så massivt på vores område. Vi har i flere år arbejdet på at gøre det nemt at etablere virksomhed i kommunen, ikke mindst med den kommende Femern Bælt-forbindelse for øje, og det er godt at se, de resultater, det nu giver, siger Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune.

Peper & Söhne Corporate Group blev grundlagt i begyndelsen af 2013. Gruppen har specialiseret sig i udvikling af ejendomsprojekter, forvaltning af aktive og passive virksomhedsinvesteringer og investeringer i finansielle aktiver.

Kerneaktiviteterne projektudvikling og ejendomsadministration drives af Peper & Söhne Projekt, som blev outsourcet i 2017. Aktiviteterne omfatter planlægning, udvikling og revitalisering af erhvervsejendomme. Inden for ejendomssektoren tilbyder PSP ikke kun projektudvikling, men også projektområder, projektidéer og investeringsmuligheder. For det danske marked varetages denne opgave af Peper & Söhne ApS.

Indtil nu er der blevet gennemført mere end 32 projekter med et beløb på 2,4 milliarder kroner. Peper & Söhne Corportate Group er således veletableret i den nordvestlige del af Tyskland.

I 2020 gennemførte Peper & Söhne et projektet “Allerkai 4”, som er en del af den omfattende omstrukturering af industri- og logistikområdet i Bremen-Hemelingen. Det er også her, at Peper & Söhne har sit hovedsæde.

Selskabet er aktueltmi gang med omdannelsen af et ni hektar stort område ved den tidligere Neustadtsgüterbahnhof i Neustadt i Bremen. Spurwerk bliver i løbet af de kommende år et moderne, urbant og sympatisk solidt nyt bykvarter.