AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Regionsrådet i Region Syddanmark godkendte på det seneste regionsrådsmøde planerne om at udvide det endnu ufærdige Nyt OUH i Odense med en cirka 3.200 kvadratmeter stor tilbygning i fem etager. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Tilbygningen skal rumme 50 sengepladser og fem-syv akutte ambulantpladser. Udvidelsen forventes at koste mellem 100 og 140 millioner kroner og skal finansieres af regionale anlægsmidler de kommende år.

Udvidelsesplanerne er en konsekvens af, at der sidste år blev ændret på hospitalets optageområde, i forbindelse med at regionsrådet fastlagde, at patienter fra Kerteminde og Assens kommuner samt de nordlige dele af Nyborg og Faaborg-Midtfyn kommuner i fremtiden hører under OUH frem for Svendborg Sygehus. Ændringen betyder, at aktiviteter, der svarer til 50 sengepladser, flytter fra Svendborg Sygehus til OUH og dermed også til det nye OUH, der er under opførsel, skriver Region Syddanmark.

– Da vi i sin tid planlagde byggeriet af det nye OUH, vidste vi ikke, at optageområdet ville blive ændret. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet en løsning, hvor vi på relativt kort tid kan udvide antallet af sengepladser. Jeg er samtidig glad for, at vi har fundet en model for udvidelse, der giver den samme kvalitet på sengepladser som på det øvrige nye OUH, og som sikrer, at sengepladserne står klar til patienterne, når byggeriet af det nye OUH er færdigt, udtaler Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Udvalget for Byggeri, Indkøb og Grøn Omstilling i Region Syddanmark.

Den nye tilbygning skal kobles på hospitalets vestlige ben i forlængelse af Fælles Akutmodtagelsen (FAM) og skal være en naturlig del af den øvrige bygningsmasse. På den måde kan udvidelsen opføres separat, og den vil ikke påvirke det eksisterende byggeri på andre måder, end at den gangbro, der skal opføres mellem FAM og heliporten, bliver kortere og dermed billigere end oprindelig planlagt.

Tilbygningen vil få samme struktur som hospitalets øvrige sengeområder og kommer til at indeholde en stueetage, en logistiketage og tre sengeetager. Udvidelsen skal stå klar, samtidig med at patienter og medarbejdere tager det øvrige nye OUH i brug.

Byggeplanerne blev godkendt på regionsrådsmødet 19. juni. 2023. SF og Enhedslisten stemte imod forslaget.