Claus Mathisen, administrerende direktør i Urban Partners. Foto: PR.
Claus Mathisen, administrerende direktør i Urban Partners. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Urban Partners har netop rejst 1 milliard kroner i en ny fond for selskabets ene forretningsben, den alternative kreditrådgiver Velo Capital. Den nye fond hedder Velo Mezzanine Credit Fund (VMC), og skal levere alternativ grøn finansiering for at sætte skub i den grønne urbane omstilling i Nordeuropa. Det skriver investerings- og udviklingsselskabet med 150 milliarder kroner under forvaltning i en pressemeddelelse.

– I det eksisterende marked trækker nogle banker sig tilbage og efterlader et finansieringsgab, der giver betydelige muligheder for alternative långivere. Forretningsmulighederne er enorme, og med denne nye fond ønsker vi at demonstrere, hvordan alternative kreditløsninger kan drive en grøn finansieringsbølge med den urbane udvikling i fokus, udtaler administrerende direktør Claus Mathisen fra Urban Partners.

VMC sigter mod et internt afkast på over 10 procent gennem investering i ejendomsudvikling og eksisterende aktiver på tværs af Nordeuropa, herunder Tyskland og Norden.

Urban Partners udgøres af fire investeringsvertikaler, som foruden kreditrådgiveren Velo Capital tæller ejendomsinvestoren NREP, venturekapitalfonden 2150 og den private kapitalfond Luma Equity. Sammen skal de sætte skub i den urbane udvikling med særligt fokus på at dekarbonisere det byggede miljø og nytænke byerne ved at løse de sociale, økonomiske, sundhedsmæssige og miljømæssige udfordringer, som byer står over for. Og det formål understøtter både Velo Capital og VMC ved at fokusere på grøn finansiering.

– For at ejendomssektoren kan opnå nuludledning, har vi brug for en massiv allokering af kapital til bygninger og byer. Den grønne omstilling skal være tre gange hurtigere end i dag, siger Claus Mathisen.

Med 10 års erfaring med alternative ejendomskreditter rådgiver Velo Capital i dag eksklusivt tre aktive fonde med aktiver for cirka 7,5 milliarder kroner under forvaltning. VMC er dermed Velo Capitals fjerde fond.

– Hos Velo Capital tror vi på, at vi har de rette kompetencer til at være en fleksibel, langsigtet partner og til at spille en afgørende rolle i den grønne omstilling. Vores filosofi og processer inden for investeringsrådgivning er struktureret til at sikre, at vi kan levere helhedsorienterede løsninger med en dybdegående tilgang til formueforvaltning og risikovurdering, lokalt markedskendskab og stærke branchesamarbejder, udtaler Emanuele Bena, Managing Partner i Velo Capital.

Velo Capitals fonde har hidtil haft fokus på ejendomsaktiver i Tysklands største byer. Nu vil VMC dog arbejde ud over de tyske grænser og søge ind på andre nordeuropæiske markeder.

Det første close i VMC tiltrak kapital fra en række af Urban Partners eksisterende institutionelle investorer. Fonden har et mål om at rejse 600 millioner euro, hvilket svarer til knap 4,5 milliarder kroner, og forventer et final close i første halvdel af 2024.

Om Urban Partners

Urban Partners, som har knap 150 milliarder kroner under forvaltning, er et ledende dansk investerings- og udviklingsselskab stiftet i 2005 med fokus på at løse urbane udfordringer og problemer.

Formålet er at sætte skub i den urbane udvikling med fokus på at dekarbonisere det byggede miljø og nytænke byerne. Selskabet består af fire investeringsvertikaler: ejendomsinvestoren NREP, venturekapitalfonden 2150, kreditrådgiveren Velo Capital og den private kapitalfond Luma Equity. Urban Partners investerer i aktiver, virksomheder, teknologi og løsninger i mere end 15 lande og har i dag mere end 700 ansatte.

Om Velo Capital

Velo Capital rådgiver om fleksible ejendomskreditløsninger, der supporterer låntagere med fokus på bæredygtige aktiver. Med 10 års erfaring med alternative ejendomskreditter rådgiver Velo Capital eksklusivt tre aktive fonde med aktiver for cirka 7,5 milliarder kroner under forvaltning fokuseret på ejendomsaktiver i Tysklands største byer. Velo Capitals seneste mandat relaterer sig til fonden VMC, som ekspanderer sine bæredygtighedsfokuserede kreditstrategier yderligere i Nordeuropa. Velo Capital har kontorer i fire lande og beskæftiger 30 medarbejdere.

Kilde: Urban Partners.