Vindere af nyt atletikstadion i Aarhus er fundet

Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson skal i samarbejde med Aart Architects og Niras stå for byggeriet af et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden i Aarhus.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I dag blev det på et pressemøde afsløret, hvilket hold der nu skal kridte skoene og i gang med at opføre et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden i Aarhus.

Valget er faldet på et konsortium med mange lokale spillere, nemlig Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra Aart Architects og Niras. Anlæggene, der også indeholder et ankerpunkt for cykelsporten, skal efter planen stå færdige i løbet af 2026.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

– Med kåringen af vinderprojektet har Kongelunden taget endnu et vigtigt skridt fremad, og det er godt at konstatere. Samtidig glæder jeg mig over, at vi blandt flere gode bud har kunnet pege på et vinderhold, der er ambitiøse på sportens og områdets vegne. Projektet har med al tydelighed læst stedet godt, så vi kan se frem til et projekt, der vil føje sig smukt ind blandt de øvrige bygninger, samtidig med at brugernes behov er forstået, udtaler borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S).

Vinderprojektet er fundet på baggrund af en totalentreprisekonkurrence og er en del af den opdatering af Idrætsbyen i Kongelunden, der også indbefatter et nyt fodboldstadion.

Det nye atletikstadion får en tribune med plads til 1.500 tilskuere, og her bliver både stålkonstruktioner og sæder genbrugt fra det gamle fodboldstadion, der er under nedrivning.

Arkitektonisk betegner bedømmelsesrapporten det nye Sportens Hus som en meget god komposition af røde facader med sammenhæng til de eksisterende bygninger og det samlede historiske kulturmiljø.

Læs mere om projektet her.