Vision Properties køber bevaringsværdige ejendomme i hjertet af København. Her ses Nyhavn 16, der indgår i handlen. Foto: PR.
Vision Properties køber bevaringsværdige ejendomme i hjertet af København. Her ses Nyhavn 16, der indgår i handlen. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Tirsdag blev Vision Properties og Metorion enige om en større handel, der omfatter otte smukke og historiske ejendomme i hjertet af København.

I en pressemeddelelse erklærer direktør i Vision Properties, Jens Bolding Jensen, sig meget tilfreds med handlen.

– Der er tale om otte ældre, men meget fine ejendomme, som alle er fuldt udlejede, og som understøtter vores langsigtede strategi. Jeg er derfor meget glad for, at det er lykkedes os at blive enige med Metorion om vilkårene for overtagelsen, siger Jens Bolding Jensen.

Der er tale om ejendommene Knabrostræde 30, Klosterstræde 23, Toldbodgade 31, Hauser Plads 10, Hyskenstræde 10, Admiralgade 17 samt Nyhavn 16 og 43.

Ejendommene består hovedsageligt af erhvervslejemål i form af kontorer med forskellige typer af lejere. Derudover rummer ejendommene dog også nogle få boliger, som ifølge pressemeddelelsen har udsigt over nogle af Københavns mest attraktive områder.

Jens Bolding Jensen understreger, at planen med ejendommene er langsigtet ejerskab og ikke ombygning eller udvikling.

– Vi faldt for disse ejendomme ved første øjekast. Der er tale om flere fredede ejendomme, hvor man kan mærke de historiske aner, og hvor vi kan se, at sælger har værnet om de bevaringsværdige værdier og passet rigtig godt på dem. Det bliver også tilfældet fremover, udtaler Jens Bolding Jensen.

Også sælger af ejendommen er glad for handlen, lyder det i pressemeddelelsen.

– Det har været interessant at møde Vision Properties, og vi har haft en god, kort og respektfuld proces. Selv om det er vemodigt at skille sig af med ejendommene efter så mange år, så føler jeg mig overbevist om, at det er til den rette køber, siger direktør i Metorion, Poul Fabricius-Bjerre.

Købet af ejendommene sker gennem Vision Ejendomme, der er et datterselskab i Vision Properties, som er ejet i fællesskab af Lars Larsen Group og Schou Family Invest, mens Metorion er ejet af brødrene Poul og Henrik Fabricius-Bjerre.

Ejendommene skifter officielt hænder i dag. Ingen af parterne ønsker at udtale sig om prisen, fremgår det.